Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum pot scapa de jumatate de pedeapsa pedofilii, criminalii, talharii si violatorii

puscarie

Textul Ordonantei de Urgenta privind gratierea publicat miercuri de catre Ministerul Justitiei stipuleaza ca pot scapa de jumatate de pedeapsa mai multe categorii de condamnati, fara a stipula restrictii. Articolul 2, alineatul 1 arata ca gratierea unei jumatati de pedeapsa se aplica "persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani". Pentru acest alineat nu sunt enumerate exceptii. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani.

Potrivit textului de OUG pentru gratiere publicat miercuri de Ministerul Justitie arata ca vor fi scutiti de pedeapsa cei condamnati sub 5 ani (articolul 1), cu exceptia mai multor infractiuni (detaliate la Articolul 3, alineatul 4). Aici sunt incluse ca exceptie de la gratiere numeroase infractiuni violente, precum violul, pedofilia, crima sau talharia. 

Cu toate acestea, Articolul 2 stipuleaza gratierea partiala, adica a unei jumatati de pedeapsa ce se aplica: "cu 1/2 pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani;"

PROIECTUL DE OUG A GRAȚIERII UNOR PEDEPSE

Pentru Articolul 2 nu exista vreo lista de infractiuni pentru care nu se va aplica gratierea partiala. Cu alte cuvinte, condamnatii pentru viol, pedofilie, crima, talharie sau alte infractiuni violente pot beneficia de o reducere de jumatate din pedeapsa daca au peste 60 de ani sau in intretinere minori sub 5 ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.