Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răsplătește PSD fidelitatea

Liviu Dragnea CEx PSD

După scandalul iscat de OUG 13, Florin Iordache a fost găsit țap ispășitor și îndemnat ulterior să-și dea demisia din funcția de ministru al Justiției. După ce liderii social-democrați s-au spălat pe mâini, argumentând că ideea ordonanței de urgență i-a aparținut exclusiv lui Iordache, în mod normal, cariera politică a acestuia ar fi trebuit să intre într-un binemeritat con de umbră.

Până la urmă, acțiunile lui Iordache făcuseră destul rău partidului și întregii coaliții de guvernare. Ample mișcări de stradă, critici internaționale, scăderi în sondaje pentru PSD, revitalizarea lui Iohannis, sunt doar câteva dintre urmările directe ale acțiunilor acestuia.

Citește și: Klaus Iohannis i-a trântit ușa în nas lui Liviu Dragnea

În loc să fie marginalizat, fostul ministru al Justiției este recompensat cu funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, poziție în care a fost astăzi propus și pe care a mai ocupat-o în legislatura precedentă. Ironia este cu atât mai mare cu cât acesta primește o funcție de conducere tocmai în Parlament, instituție căreia nu i-a văzut sensul și a încercat să o ocolească în încercarea de modificare a codurilor penale.

Mișcarea social-democraților nu trădează deloc un Florin Iordache - lup singuratic în cazul OUG 13, așa cum Dragnea & comp. au lăsat să se înțeleagă.  Prin readucerea acestuia în prim-planul vieții politice, PSD demonstrează că nu uită, ci îi protejează pe cei  fideli, dispuși să încaseze gloanțe pentru „binele suprem”. Al partidului, bineînțeles.

Prin această mișcare, Liviu Dragnea dă un semnal clar membrilor PSD. Partidul își plătește întotdeauna datoriile. Iar față de protestatarii din Piața Victoriei, mutarea este o simbolică palmă peste față, aceștia văzând în Iordache unul dintre principalii adversari în lupta pentru apărarea statului de drept și a independenței justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.