Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde Băsescu la întrebarea 'Vă gândiţi la perspectiva unei pedepse cu executare?'

basescu

După o perioadă de tăcere neobişnuit de lungă, Traian Băsescu a acordat un interviu pentru Gândul Live. Fostul preşedinte a vorbit despre problemele penale ale fratelui său, dar şi despre propriile dosare penale.

"Eu sunt obişnuit. De când mă ştiu în politică, tot timpul s-au folosit dosare împotriva mea", a declarat Băsescu, referindu-se la dosarele deschise pe numele său după finalizarea mandatului.

Întrebat dacă se gândeşte la perspectiva unei pedepse cu executare, fostul şef de stat a răspuns: "Pedeapsă e când încalci legea. Eu n-am încălcat legea. Nu am de ce să mă gândesc la aşa ceva. Perspectiva, din punctul meu de vedere, este o hărţuire care va persista. Aşa e când e PSD la putere, ei asta ştiu să facă, au reminiscenţele comunismului. Mă aştept la o hărţuire, dar altfel, după 44,6 ani de muncă, îmi văd o perioadă liniştită în faţă."

Despre Mircea Băsescu, fostul preşedinte a precizat că trebuie corelate anumite informaţii, ceea ce ar putea duce la concluzia că fratele său e nevinovat.

"A fost arestată şi pusă sub acuzare şefa Tribunalului Slatina, care l-a pus liber de nouă ori pe Bercea. S-a constat că a primit vreo 250.000 de euro. Vreau şi eu să văd dacă aceşti bani i-a primit de la fratele meu, pentru că fratele meu a vorbit de bani pe care îi primise de la Căpăţână ca să-i dea înapoi, după ce îi luase Căpăţână. Asta era pe acea casetă şi nu bani pe care să-i fi primit în vederea intervenţiei. Dar sunt curios dacă cineva va pune cap la cap: e acuzat Mircea Băsescu de trafic de influenţă şi, uite, l-a pus de nouă ori liber Tribunalul Slatina pe Bercea. S-a descoperit că i-a dat 250.000 de euro, lucru care cred că-i şi probat, că altfel nu se aresta un preşedinte de tribunal. Hai să vedem cine i-a dat. I-a dat Bercea direct, i-a dat prin altcineva, i-a dat prin fratele meu? Cred că lucrurile se vor mişca într-o direcţie pozitivă", a declarat Băsescu.

"Dacă aţi fost în locul fratelui dumneavostră aţi fi făcut lucrul acesta?", a mai fost întrebat Traian Băsescu. "Categoric nu. S-a băgat în lucruri în care nu trebuia să se bage. Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcii", a mai răspuns fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.