Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a întâlnit prima oară Iohannis cu Angela Merkel

revista presei

Capital:

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, povesteşte în cartea sa autobiografică despre prima întâlnire pe care a avut-o cu Angela Merkel şi ne oferă detalii despre relaţia pe care o are cu şeful guvernului german."Am intalnit-o prima oara la Berlin, in cadrul unei vizite oficiale de stat, in calitate de membru al delegatiei", scrie Iohannis în cartea sa. "Doamna Angela Merkel s-a aratat foarte interesata de problemele minoritatii germane si, totodata, cunoastea foarte multe detalii despre istoria noastra, despre problemele noastre. Acestea au fost chestiunile importante care s-au dezbatut atunci. Intalnirea a ajuns sa dureze foarte mult, avand in vedere acest tip de vizita. In cadrul discutiilor, un accent aparte s-a pus pe restaurarea bisericilor fortificate; cred ca a fost un semnal foarte bun si pentru noi, si pentru Guvernul Romaniei, ca exista acest interes din partea doamnei cancelar, care este un politician extrem de puternic si de bine informat, un om foarte pragmatic, cu o foarte buna capacitate de analiza si de identificare a temelor sensibile, o persoana cu foarte multa energie", mai scrie preşedintele. El crede "nu este absolut nicio surpriza ca a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din lume", subliniind ca "ar fi un avantaj pentru Romania sa cultive relatia cu un om politic de o asemenea anvergura".

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a declarat că episodul aducerii la DNA pentru audieri a procurorului șef al DIICOT, Alina Bica, este spectaculos și dramatic și că „ar fi mai bine” să existe o legătură între episodul de astăzi și fotografiile de la Paris. „Episodul pare mai degrabă spectaculos, dramatic, după o escapadă pariziană încununată probabil cu succes, dar care a stârnit și anumite rumori, având ca rezultat bănuiescă și altceva în afară de zeci de fotografii apărute în presă în momentul oportun”, a precizat Emil Hurezeanu, despre audierea Alinei Bica, procuror șef al DIICOT, de procurorii DNA. „Iat-o acum pe doamna Bica intrând cu adevărat într-o problemă reală”, a subliniat jurnalistul. „Episodul e mai degrabă neobișnuit, prinderea pe stradă... Doamna Bica în mod cert are parte de evenimente neplăcute pe stradă. La niciunul dintre ele nu se aștepta, nici la fotografiile de la Paris, nici la ce i s-a întâmplat astăzi”, a mai spus Emil Hurezeanu. Despre fotografiile în care apare alături de Elena Udrea la Paris și această anchetare a Alinei Bica, jurnalistul a menționat că „ar fi mai bine ca această legătură să existe”.

Romania Libera:

Ce „altfel de politică“ își propune să facă președintele ales al României? Nimeni nu știe cu precizie, probabil că nici el însuși, dar există câteva certitudini care rezultă din alegerile de duminică. Prima este că trebuie să îngroape politic „ciuma roșie“, fostul partid comunist și moștenitorii lui... Nu întâmplător Polonia a ajuns liderul țărilor din fosta Europă de Est, a trecut prin criza economică fără să cunoască recesiunea și este cel mai important partener occidental în regiune. În Polonia, moștenitorii fostului Partid Comunist au fost împinși la marginea spectrului politic, iar polonezii aleg în mod constant între liberali și conservatori. A elimina „ciuma roșie“ pesedistă este atât o operațiune sanitară de curățare a națiunii de un sistem parazitar corupt, cât și un act patriotic. Dezvoltare economică bine calibrată regional în primul rând prin infuzie de fonduri europene, nu de iluzorii investiții chinezești sau rusești, anticorupție fără odihnă și fără milă indiferent de partid, recuperarea politică a diasporei și orientarea fermă spre Vest – acestea reprezintă un program prezidențial suficient pentru cinci ani. Pas cu pas, desigur, cu zicea și Popper.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.