Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se DEMONTEAZĂ asul din mâneca PNL

Cei din PNL au monopolizat discuția politică pe partea dreaptă cu solicitarea adresată de Cătălin Predoiu lui Nicușor Dan pentru efectuarea unui sondaj de opinie, iar candidatul de dreapta care stă mai bine să primească sprijinul celorlalți.

Sociologul Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, a explicat pentru STIRIPESURSE.RO de ce nu este posibil ca în doar câteva zile să fie organizat un sondaj atât de important.

Citește și: SURSE - Întâlnire DECISIVĂ între liderii PNL și Nicușor Dan. Rezultatul NEGOCIERILOR

”În primul rând, asta că aducem o mare casă de sondaje din străinătate este o fantezie, pentru că ei nu au infrastuctura necesară în București pentru un astfel de sondaj. Nu au operatori în teren, nu cunosc piața, e mai greu.

Doi la mână, ca să faci un astfel de sondaj în București, atât de rapid, există doar două case de sondare care au resursele necesare: una este Avangarde, dar din anumite motive noi nu putem lucra și mai este CURS. Chiar și mâine dacă s-ar apuca CURS de făcut sondajul până se pun la punct toate detaliile tehnice, eșantionul și toate cele, durează cel puțin două zile. Dacă se face totul în cea mai mare viteză, rezultatele brute ale sondajului ar putea ieși vineri, dar asta ar însemna o bulversare a electoratului. N-ar avea suficient timp la dispoziție să rostogolească mesajul că unul îl sprijină pe celălalt și pe buletinul de vot ar apărea amândoi, pentru că acestea deja s-au dat la multiplicat. Ar pierde 3-4% numai din această confuzie, pentru că la vot merg și oamenii mai puțin informați, care poate nu apucă să înțeleagă care a fost mișcarea politică. Nu poți! Pentru un astfel de scenariu trebuie să ai cel puțin câteva zile să-l rostogolești”, a explicat Pieleanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Pe informațiile din acest moment, Nicușor Dan a declinat oferta PNL și, pe cale de consecință, un sondaj nu-și va mai avea rostul. Având în vedere aceste considerente, cunoscute și de liderii PNL, probabil că totul a fost un joc politic, menit să mai smulgă o parte a electoratului de dreapta de către PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.