Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se pot crea locuri de muncă: Mesaj de la un europarlamentar

Victor NEGRESCU

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția că dezvoltarea sectorului digital din România poate genera o creștere a PIB de peste 13% până în 2020, cu investiții atrase de cel puțin 2,4 miliarde de euro, o creștere de 11% a numărului de locuri de muncă din țară și costuri reduse cu 12% pentru administrația centrală și locală, după cum arată Strategia Națională privind Agenda Digitală.

Pentru a se dezvolta într-un ritm accelerat, România trebuie să investească în trei direcții cheie în domeniul digital – formarea competențelor digitale prin susținerea educației continue, dezvoltarea companiilor şi produselor digitale româneşti și sprijinirea inovaţiei şi cercetării”, a declarat Victor Negrescu cu ocazia participării la Conferința Națională “Construim Viitorul Digital – tineri, participare, antreprenoriat”. „În viitorul apropiat 90% dintre locurile de muncă vor necesita un anumit nivel de competențe digitale. Dar în România nu trebuie să ne limităm doar la rolul de utilizatori, ci putem fi creatori și inițiatori de inovație.

Aceasta este o provocare în fața căreia putem răspunde prin educație și dezvoltarea continuă a competențelor digitale. Avem nevoie de un mediu educațional axat pe profesiile viitorului și de investiții pentru a sprijini tinerii talentați să rămână în țară”, a afirmat Victor Negrescu. Acesta a subliniat că Agenda Digitală, programul Horizon 2020, Planul European pentru Investiții Strategice, nouă agendă pentru dezvoltarea competențelor digitale și strategia de dezvoltare a pieței unice sunt instrumente europene foarte utile pentru România, care „ne vor ajuta ca până în 2020 să ajungem la un grad de utilizare cu regularitate a internetului de peste 60%, un grad de folosire a sistemelor de e-Guvernare de peste 35% și un grad de utilizare a comerțului digital de către cel puțin 30% din cetățenii țării”, a adăugat europarlamentarul român.

În cadrul Conferinței a fost lansat oficial și primul Think Tank românesc în domeniul digital - Digital Citizens Romania, ce are ca obiectiv crearea unei comunități extinse de experți în domeniul digital și pasionați de tehnologie, respectiv de generarea de cooperare și dezbateri de calitate cu privire la impactul digitalizării, pe termen mediu și lung și la politicile publice în sectorul digital. „Am sprijinit ideea creării acestui think tank în domeniul digital, primul din România. Cred că avem nevoie de dialog și obiective comune pentru a inova și pentru a ne împlini potențialul, iar în acest sens sectorul public și cel privat pot găsi cel mai ușor soluții printr-o colaborare directă și eficientă”, consideră Victor Negrescu.

La evenimentul organizat luni au participat susținători ai domeniului digital de la nivel național și european, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai companiilor de IT&C, membri ai societății civile, tineri antreprenori și tineri interesați în general de sectorul digital. Printre temele abordate în cadrul conferinței se numără: importanța Agendei Digitale la nivel național și European, rolul e-guvernării și facilitarea participării cetățenilor, dezvoltarea competențelor digitale, pregătirea tinerilor pentru piața muncii și nevoia de susținere a antreprenoriatului și inovării în domeniul digital, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.