Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum şi când îşi va desemna PNL candidaţii la alegerile locale din 2016

sigla noua pnl

Comisia de unificare a PNL a convenit asupra unui calendar de desemnare a candidaţilor liberali pentru alegerile locale de anul viitor, stabilind ca, până la finalul acestui an, partidul să-şi formuleze propunerile pentru marile oraşe şi municipii reşedinţă de judeţ, a declarat, vineri, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, membru al comisiei.

"Astăzi (vineri - n.r.), am prezentat proiectul de ordine de zi din Consiliul Naţional (al PNL, de sâmbătă, de la Piteşti - n.r.). Evident, am discutat de programul de guvernare şi, apoi, prezentarea lui la nivel naţional în dezbateri publice. Am prezentat schimbările de Statut (...) şi suntem în etapa în care pregătim calendarul pentru alegerile locale din 2016. Suntem interesaţi ca oamenii cei mai implicaţi în comunităţile locale, cu sprijinul comunităţii locale, să fie competitorii PNL în anul 2016, pentru a avea, în jurul administraţiei locale, oameni competitivi, care să pună în aplicare prima parte a unui program de guvernare al PNL", a declarat Gheorghe Falcă, potrivit Agerpres.

Primarul Aradului a precizat, referitor la calendarul desemnării candidaţilor, că acesta va cuprinde cinci etape.

"Calendarul cuprinde cinci părţi. Prima parte are legătură cu pregătirea echipelor care vor avea în subordine începerea procedurii (de desemnare a candidaţilor - n.r.). Până la sfârşitul anului, trebuie să avem deja candidaţii în marile oraşe şi, evident, în marile municipii. Toate aceste lucruri vor fi mâine (sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL de la Piteşti - n.r.) prezentate în cadrul acestui calendar şi documentul va fi votat de către membrii Consiliului Naţional", a declarat Falcă.

Întrebat dacă desemnarea candidaţilor se va face în baza unei competiţii interne, a unor sondaje de opinie, primarul Aradului a spus: "Cei care sunt astăzi pe funcţie, pe baza unor sondaje de opinie vor fi primii validaţi".

"Apoi, avem două etape de sondaje de opinie, după ce vom avea criterii şi după ce vom avea, să spunem, dorinţa unor oameni de depunere de candidaturi. Vor fi două tipuri de etape de selecţie", a declarat Gheorghe Falcă.

El a adăugat că, în această perioadă, se lucrează asupra criteriilor de selecţie a candidaţilor "pentru a avea legătura corectă între competitivitatea şi moralitatea candidatului în comunitatea respectivă".

"Primul sondaj de opinie va avea în vedere tipul de candidat, profilul candidatului, iar al doilea pe ceea ce înseamnă numele concrete. Ambele trebuie finalizate per ansamblu la sfârşitul anului 2015. Acelaşi lucru pentru Bucureşti. Din ce ştiu eu, Bucureştiul va avea un prim rezultat (al unui sondaj privind profilul candidatului - n.r.) în patru-cinci săptămâni. Toate sondajele din etapa a doua se vor discuta în toamnă. Sperăm ca, până în 21 decembrie, să avem majoritatea candidaţilor desemnaţi", a adăugat Falcă.

Primarul Aradului a participat, la sediul formaţiunii, la o şedinţă informală a liderilor vechiului PDL, înaintea reuniunii Consiliului Naţional al PNL de sâmbătă, de la Piteşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.