Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi vremea în week-end şi de Sfânta Maria: Ultimul anunţ al meteorologilor

vremea

Avem parte de un nou week-end prelungit. După sâmbătă şi duminică urmează Sfânta Maria, iar românii şi-au planificat deja un mini concediu. Vremea nu îi ajută însă prea mult. Prognoza meteorologilor e destul de reţinută.

Vineri avem vreme racoroasa in toata tara si ploi locale in centru, sud si est. Maximele vor fi de la 16 la 27 de grade. In Dobrogea si in Baragan o sa mai vina cateva averse pe timpul zilei. Si vantul va fi activ. Ieri au fost 36 de grade si un disconfort extrem, azi maximele se opresc la 22 de grade. La noapte se imprastie norii, dar minima coboara spre 14 grade. In Moldova sudica si in nordul Munteniei: atmosfera foarte schimbatoare, vant, innorari persistente si ploi temporare. Se mai pot strange 25 de litri de apa pe metru patrat. Racirea brusca poate crea probleme celor mai sensibili. De la 34 de grade ieri, la 20 de grade astazi. In nordul Moldovei si in Bucovina, va fi soare intre doua averse, iar caderea temperaturilor este mai putin spectaculoasa. Si ieri a fost cam racoare.

Citeşte şi: Încă o mare vedetă a fost dată afară de la PRO TV

In nordul Transilvaniei si in Maramures, va mai ploua putin si se incalzeste. Ieri au fost 15 grade, azi asteptam 22...23 de grade si ceva ploi pe la munte. La noapte: cam frig, cu minime de 7...8 grade in zona. In vestul tarii asteptam vreme buna, dar neobisnuit de racoroasa pentru acest moment al anului. Se incalzeste cu cel putin cinci grade fata de ieri. Va amintesc ca doar de la 25 de grade in sus avem valori de vara. La noapte se face si mai frig: minime de 8...10 garde si pe aici. In tinuturile centrale: parca si mai racoare ca ieri. O sa mai ploua temporar si local, dar vedem si soarele in vestul Transilvaniei.

In sud-vestul tarii: vreme amestecata, cu ceva ploi in averse si temperaturi modeste. In vestul Olteniei s-a racorit inca de ieri. Azi va fi mai cald decat in oricare alta zona. Si in sudul tarii o sa ploua si se raceste accentuat: maximele pierd vreo 10... 15 grade, iar atmosfera va fi una instabila. Aversele apar temporar pe timpul zilei, iar de la noapte, norii se mai imprastie. In Bucuresti, astazi asteptam cer noros si ploi trecatoare, plus o racire accentuata. Maxima: de NUMAI 20...21 de grade. Pe litoral, asteptam schimbari transante. Azi se raceste, norii se inmultesc, iar dupa-amiaza si seara va ploua trecator. Vantul prinde putere si poate depasi 55 km/h. O situatie inedita: apa va fi mai calda decat aerul: vom avea 25...26 de grade in valuri si cel mult 23 in aer. Ajungem in zona de munte, unde astazi va fi mai frig ca ieri. Va ploua pe zone mari, in aproape toate masivele. Prin Carpatii Meridionali si cei de Curbura se pot aduna 25 de litri de apa pe metru patrat. Si vantul ramane activ.

Citeşte şi: O jucătoare de tenis a fost otrăvită la Wimbledon: Poliţia a demarat o anchetă de proporţii / VIDEO

Sambata, ploile se raresc substantial. Dimineata mai vin ceva nori de averse prin sud si pe la munte. Vantul ramane activ in estul tarii si la munte, iar temperaturile raman scazute. Duminica: vreme frumoasa, cer senin si temperaturi in crestere, spre valori obisnuite perioadei. Doar pe la munte mai pot aparea averse trecatoare. Luni se face si mai cald, ramanem cu vremea frumoasa, iar prin nord si pe la munte, local, apar ploi de scurta durata. Temperaturile se apropie de valorile perioadei, dar nu le ating inca, anunţă ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.