Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede fostul ministru Iordache decizia care a dezincriminat abuzul in serviciu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

La scurta vreme de cand s-a aflat de cazul anularii unei condamnari dictate pe abuz in serviciu, fostul ministru al Justitiei, care a plecat din fruntea MJ pe fondul scandalului OUG 13, menita sa aduca unele modificari Codurilor Penale si de Procedura Penala, ordonanta intre timp abrogata, a comentat situatia.

Cazul persoanei careia i-a fost, practic, anulata pedeapsa dictata de instanta pentru abuz in serviciu, o data ce a invocat in fata magistratilor Curtii de Apel Alba Iublia decizia Curtii Constitutionale pe articolul declarat neconstitutional in privinta acestei infractiuni, n-a scapat, asadar, atentiei lui Florin Iordache, care a adus in discutie tocmai intentia Executivului de a face modificari, prin deja celebra OUG 13, in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale.

“Noi asta am incercat, cu OUG 13. Daca in 45 de zile, Parlamentul sau Guvernul nu au intervenit pe acest text, textul nu mai exista. Am incercat sa punem in concordata decizia Curtii, sa le definim, sa stabilim o sanctiune, cuantumul. Nu a intervenit nici Parlamentul, nici Guvernul si, iata, abuzul in serviciu a fost dezincriminat, conform acestei decizii definitive a instantei de la Alba Iulia”, a explicat Iordache, citat de antena3.ro, intr-o interventie telefonica la acest post TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.