Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor' - FOTO/VIDEO

Aviaţia siriană a lovit 'un depozit al teroriştilor' ce conţinea 'substanţe toxice', a anunţat miercuri Moscova, la o zi după atacul chimic care a avut loc în nord-vestul Siriei şi care a ucis zeci de persoane, inclusiv copii, informează AFP, potrivit agerpres.

'Potrivit datelor obiective ale Controlului rus al spaţiului aerian, aviaţia siriană a lovit lângă Khan Shaykhun un mare depozit al teroriştilor', a precizat, într-un comunicat, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, subliniind că acest depozit conţinea 'substanţe toxice'.

SUA, Marea Britanie și Franța condamnă atacul chimic din Siria

Depozitul găzduia 'un atelier pentru fabricarea de bombe, cu substanţe toxice', a subliniat ministerul rus, fără a preciza dacă aviaţia siriană a lovit în mod voit sau accidental acest depozit.

'Arsenalul de arme chimice a fost livrat de combatanţi veniţi din Irak', a adăugat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, calificând informaţiile sale 'pe deplin fiabile şi obiective'.

content-image

Cel puţin 72 de civili, printre care 20 de copii, au fost ucişi într-un raid aerian asupra oraşului Khan Shaykhun, fief al insurgenţilor şi jihadiştilor în nord-vestul Siriei.

Coaliţia Naţională, importantă componentă a opoziţiei siriene, a acuzat 'regimul criminal al lui Bashar' că a efectuat acest raid cu 'obuze conţinând gaz chimic'. Ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU să 'convoace o reuniune de urgenţă după această crimă şi să declanşeze imediat o anchetă'.

Alegerile prezidențiale din Franța, în linie dreaptă: Toți cei 11 candidați, față în față la Tv

Washingtonul, Londra şi Parisul au acuzat de asemenea Damascul, care neagă şi îi incriminează pe insurgenţi.

OSDO a precizat că persoanele au decedat din cauza efectelor gazului, în special prin sufocare, dar organizaţia nu a fost în măsură să precizeze natura acestui gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.