Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor arăta afacerile și economia viitorului sub impulsul dezoltărilor tehnologice?

Mărțișorul meu pentru dumneavoastră este invitația de 1 martie, orele 16.30, la sala Robert Schuman din ASE, la un eveniment organizat de INACO - Inițiativa pentru Competitivitate împreună cu Facultatea de Relații Economice Internaționale despre cum vor arăta afacerile și economia în viitor sub impulsul dezvoltărilor tehnologice.

Deja știm că se printează cartiere întregi cu imprimante 3D, fără forță de muncă, că se printează 3D organe umane, că s-au inventat plantele fosforescente care ar putea înlocui complet la un moment dat iluminatul public sau fermele agricole unde tractoare-drone lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, iar fermierul este un tânăr care gestionează un bord de calculatoare de comandă etc. Știm că cea mai populată meserie, cea a șoferilor, nu va mai exista după ce tot transportul terestru, martim și aerian va fi robotizat, iar taximetria se va face cu drone.

Yuval Harari vorbește de ani buni despre apariția "clasei sociale a oamenilor inutili" în renumita sa carte, care nu vor putea ține pasul cu alfabetizarea digitală și tehnologia, iar cei puțini cu valoare adăugată foarte mare vor susține întreaga economie. Ce facem cu educația românească? Cum ținem pasul cu robotizarea industrială, inteligența artificială sau fabricația aditivă? Nu avem voie să rămânem periferici.  Despre toate aceste implicații și cele mai mari invenții tehnologice care vor marca parcursul economiei vom discuta miercuri, 1 martie, la orele 16.30, la sala Robert Schuman din ASE, la prima dezbatare publică organizată de către INACO, cu invitatul său special Varujan Pambuccian, iar eu moderator și generator de competitivitate.

 

image1.PNG

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.