Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vor sa scape tehnocratii de tehnocratii din fostele guvernari

posta-romana

Din sursele noastre, in ultimele saptamani, s-au intensificat eforturile “tehnocratilor” lui Ciolos de a forta schimbari in unele companii nationale, inclusiv la Posta Romana. Daca in cazul altor companii, demersul poate fi justificat public, ca urmare a pierderilor inregistrate, in cazul Postei Romane, actiunea nu prea are logica. La Posta, in ultimii ani, managementul a reușit să facă performanță, readucand compania pe profit dupa ani lungi de pierderi importante.

Vezi si: INTERVIU - Laura Codruța Kovesi anunță APOCALIPSA: sunt vizați înalți demnitari / VIDEO

La aceasta companie au fost numiti în 2014 lideri noi, (Alexandru Petrescu, director general, si Dante Stein, ca presedinte al CA, alaturi de un intreg nou Consiliu de Administratie). Acestia au ajuns in functiile respective dupa perioade de succes in zona privata – Petrescu venind in tara dupa o activitate intensa in pozitii de top management din domeniul financiar-bancar, la  Londra, iar Stein fiind propus pentru functia aceasta dupa construirea Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, forumul prin care marii investitori privati din Romania dialogheaza cu Guvernul pentru imbunatatirea mediului de afaceri.

De ce vor tehnocratii lui Ciolos sa ii dea jos pe tehnocratii de dinaintea lor? Usor de imaginat, insa greu de justificat public, acolo unde rezultatele sunt bune. Ce strategie au ales in acest caz? Sursele noastre ne arata ca strategia aleasa pentru a face schimbari este aceea de a pune presiune suficient de puternica, pentru a-i determina pe “vechii tehnocrati” sa plece singuri. Cum anume? Printr-o actiune excesiva  a corpului de control a ministerului de resort, prelungita fara temei, cu misiunea de a gasi “motive”  fie prin verificarea de aspecte nesemnificative pentru perfomanta companiei, fie prin catalogarea drept discretionare si nejustificate a noilor directii si proiecte de dezvoltare ale companiei care au tocmai menirea de a consolida compania  din punct de vedere economic. Prin urmare, pe langa provocarile zilnice ale pietei concurentiale acerbe in care Posta Romana isi desfasoara activitatea si problemele de ordin social pe care le implica o companie de dimesiunea si complexitatea acesteia, conducerea Postei Romane trebuie sa raspunda si provocarii de a face fata si acestei presiuni suplimentare de a-si duce mandatul la bun sfarsit.

Vezi și: Rareș Bogdan: Impactul este DEVASTATOR pentru PNL! Singura soluție de SALVARE

Citește și: OFICIAL - Vasile Blaga, urmărit penal de DNA, alături de Pinalti. Sute de mii de euro şpagă

Info background: Poşta Română a încheiat anul 2015 cu un profit operaţional de 6,8 milioane de lei, iar în primele şase luni ale anului  2016, a înregistrat un profit brut de 19,6 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Conducerea Poștei a impus un Plan de Management pentru perioada 2015 – 2019, bazat pe principiile guvernanței corporative, initiind o nouă strategie IT&C si  demarand un proces de modernizare și investitii pentru amenajarea si dotarea oficiilor poștale la nivel national.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.