Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cumințenia' lui Brâncuși încinge spiritele: Guvernul, ACUZAT că a vrut 'să se spele de mâini'

antena1.ro
cumintenia pamantului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că, în opinia sa, Guvernul a vrut 'să se spele pe mâini' atunci când a trimis Camerei o scrisoare în care sunt prezentate amendamentele formulate de Ministerul Culturii în ceea ce priveşte achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului", informează agerpres.ro

Iordache a susţinut că Executivul a făcut astfel 'un joc mediatic'.

Lovitură în plină campanie: PSD depune plângere penală împotriva PNL


'Guvernul, ca să se spele pe mâini, a trimis-o Camerei Deputaţilor. Clar că Camera Deputaţilor nu mai poate discuta acum acest proiect de lege. Urmează ca viitorul Guvern şi viitoarele comisii de buget şi de cultură să analizeze acele amendamente pe care le-au trimis acum, dar a fost un proiect făcut prost, în grabă şi viitorul Guvern şi viitorul Parlament trebuie să analizeze foarte bine acest proiect de lege', a spus social-democratul, întrebat, într-o conferinţă de presă, cu privire la scrisoarea Executivului în care sunt prezentate amendamentele formulate de Ministerul Culturii la proiectul de lege de aprobare a OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului". 

Florin Iordache susţine că 'a fost un joc mediatic acesta de a trimite către Camera Deputaţilor nişte amendamente, o formulă că, vezi Doamne, ne gândim la oameni'. 

În opinia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Guvernul ar fi încercat 'să îşi facă imagine' pe Brâncuşi. 

'Eu cred că simbolurile naţionale nu trebuie politizate, cum nici 1 Decembrie nu trebuie politizat şi tras de partea unora sau altora. Brâncuşi e al tuturor românilor, 1 Decembrie e al tuturor românilor, nu trebuie să ni-l asumăm numai unii sau alţii pe Brâncuşi sau ziua de 1 Decembrie', a declarat social-democratul. 

În opinia acestuia, românii ar fi fost minţiţi şi păcăliţi în ceea ce priveşte 'Cuminţenia Pământului'. 

'Este un bun naţional, un patrimoniu naţional, dar cred că modul în care de la 4 - 5 milioane de euro cât era evaluat la cele 11 milioane - şi, din câte ştiu eu, sunt organele statului care, în acest moment, anchetează cum s-a ajuns la această sumă - modul în care s-a mers pe buna credinţă a românilor - sunt peste 100.000 de oameni care au donat de la 2 euro la sume mai mari pentru a fi achiziţionată 'Cuminţenia Pământului', aceşti oameni au fost înşelaţi şi păcăliţi pentru că, în acest moment, avem din partea Guvernului nişte amendamente care caută soluţii să dea banii înapoi sau să identifice, cumva, ce se întâmplă cu acea sumă. Eu cred că, în mod transparent, Guvernul nu trebuia să apeleze la un tertip', a declarat Iordache. 

El a amintit că, timp de câteva luni, pe clădirea Guvernului a fost pus un banner care făcea trimitere la Brâncuşi şi la tradiţiile naţionale. 

'Eu cred că oamenii au fost păcăliţi şi înşelaţi, cred că nu trebuiau să apeleze la astfel de tertipuri pentru a-şi atrage simpatia. Eu cred că, dacă se spunea oamenilor, foarte clar şi transparent, că trebuie într-un fel sau altul alocată o anumită sumă... Dar modul în care s-a încercat să fie păcăliţi oamenii,eu cred că este cel mai grav lucru care vizează achiziţionarea acestei opere', a susţinut Iordache. 

El a adăugat că marea problemă e să fie identificaţi cei 100.000 de oameni care au donat bani, deoarece printre ei este posibil să fie şi unii care au folosit cartele pre pay. 'Acei bani unde îi trimiţi, la o cartelă?', a conchis Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.