Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială de rugby din 2023 va fi organizată în Franţa

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Franța rugby

Franţa va organiza din nou turneul final al Cupei Mondiale de rugby, în 2023, după ce a găzduit ediţia din 2007, au stabilit, miercuri, membrii Consiliului World Rugby. Desemnarea Franţei ca organziatoare a CM-2023 este considerată o surpriză. World Rugby (fostul IRB) a recomandat ca Africa de Sud să fie desemnată ţară-gazdă, dar membrii consiliului au hotărât altceva.

Irlanda a fost eliminată în turul I de scrutin, când a primit numai opt voturi din 39, faţă de 13 Africa de Sud şi 18 Franţa. În turul al doilea, Franţa a primit 24 de voturi, în timp ce Africa de Sud a luat doar 15 voturi. În ceea ce priveşte raportul de evaluare întocmit de World Rugby, Africa de Sud a primit un scor general de 78,97 la sută, Franţa - 75,88 la sută, iar Irlanda - 72,25 la sută. Franţa a criticat raportul de evaluare, pe care l-a considerat "plin de erori".

Prima ediţie a Cupei Mondiale de rugby a avut loc în 1987, în Australia şi Noua Zeelandă, iar următoarea se va desfăşura în Japonia, în 2019. România s-a calificat la toate turneele finale, de la prima ediţie şi până în 2015, în Marea Britanie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.