Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CURIOZITĂȚI: Jurământul președinților americani, unul dintre cele mai scurte

extratv.com
Donald Trump

Donald Trump va deveni vineri cel de-al 45-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după ceremonia de învestire, și  va prelua toate atribuțiile oficiale de la Barack Obama. El va depune mâine jurământul în cadrul unei ceremonii tradiţionale care va avea loc la Washington, în faţa clădirii Capitoliului, tradiție ce  datează încă de pe vremea lui  George Washington, iar festivitățile de învestire încep încă de astăzi.

Donald Trump va recita cele 35 de cuvinte ale jurământului, care consfinţeşte învestirea oficială în funcţie. 35 de cuvinte care trebuie rostite exact aşa cum au fost scrise, fără nici cea mai mică schimbare. Altminteri, jurământul trebuie repetat, potrivit Digi24.

Jurământul președintelui este următorul: „Jur solemn că voi îndeplini cu credință funcția de președinte al Statelor Unite și voi menține, proteja și apăra Constituția Statelor Unite cum voi putea mai bine."

Ca o curiozitate, jurământul preşedinţilor americani este unul dintre cele mai scurte. Jurământul lui Hiprocrate, jurămintele de căsătorie şi chiar jurământul unui cercetaş au mai mult de 35 de cuvinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.