Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională detonează BOMBA: Parlamentul, OBLIGAT să pună prag la abuzul în serviciu

ccr curtea constitutionala

Surse apropiate Curții Constituținoale ne-au precizat că judecătorii CCR au respins contestația Bombonicăi Prodana, care a contestat articolul referitor la abuzul în serviciu din Codul Penal. Cu toate acestea, judecătorii CCR susțin că Parlamentul este obligat să respecte deciziile anterioare și vor fi obligați să pună prag la abuzul în serviciu.

Contestația Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, se respinge ca inadmisibilă. De asemenea, CCR îşi menţine decizia cu privire la abuzul in serviciu, care e valabil doar dacă se încalcă legislaţie primară.

În aceste condiții, potrivit considerentelor CCR la această decizie, Parlamentul va fi  obligat să pună prag la abuzul în servicu, arată surse din cadrul Curții Constituționale. Asta înseamnă că într-o perioadă de timp rezonabilă, Parlamentul va trebui să reglementeze situația din Codul Penal privitoare la abuzul în serviciu.

În luna februarie a anului acesta, Guvernul a încercat să emită o Ordonanță de Urgență, celebra OUG 13, care tocmai acest lucru îl făcea și anume punea prag la abuzul în serviciu. Din cauza acestei decizii a Guvernului, sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru că ei considerau că pragul impus prin OUG 13 este cu dedicație pentru Liviu Dragnea și are menirea de a-l scăpa pe acesta în procesul pe care îl are la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.