Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituţională din Coreea de Sud interzice în premieră un partid acuzat că susţine Nordul

Curtea Constituţională din Coreea de Sud a dizolvat vineri un mic partid de opoziţie acuzat că susţine Coreea de Nord, informează Yonhap, preluată de DPA. 

Curtea a decis că principiile şi activităţile Partidul unificat progresist (UPP) sunt în contradicţie cu 'ordinea democratică de bază' a Coreii de Sud, relatează Yonhap. 

'UPP, care are agenda ascunsă de a adopta comunismul din Coreea de Nord, a organizat întâlniri pentru a discuta o revoltă', a declarat judecătorul şef al Curţii Constituţionale, Park Han Cheol. 

'Acest lucru este împotriva ordinii democratice de bază a Constituţiei', a adăugat el. 

Unii membri ai partidului au fost condamnaţi anterior pentru conspiraţie în vederea răsturnării guvernului sud-coreean în eventualitatea unui război cu Phenianul. 

Cele două Corei au rămas, din punct de vedere legal, în stare de război, după ce conflictul din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace. 

Nu mai puţin de cinci parlamentari ai UPP îşi vor pierde acum mandatele, ceea ce va atrage organizarea de alegeri anticipate anul viitor. 

Este pentru prima dată când un partid este interzis în Coreea de Sud de când acest stat a adoptat prima sa constituţie, în 1948, precizează DPA.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.