Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituţională tranşează Cazul Iohannis

judecator CCR

Judecatorii Curţii Constituţionale vor lua marţi o decizie în privinţa constituţionalităţii legii ANI, în speţa în care este implicat şi preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Decizia a fost amânată de pe 9 decembrie, când unul dintre judecătorii care au participat la şedinţa publică nu a mai putut participa şi la deliberări. Este vorba despre judecătorul Mona Pivniceru, care din motive obiective a trebuit să lipsească.

CCR trebuie să se pronunţe în cazul excepţiei de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, prevederi în baza cărora are proces şi preşedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului. Iniţial, excepţia a fost ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie. Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003.

În 24 octombrie, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat că în procese similare cu cel de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis judecata a fost suspendată până la soluţionarea contestaţiei la CCR, pentru asigurarea unei jurisprudenţe unitare. Astfel, dacă CCR admite excepţia de neconstituţionalitate, Klaus Iohannis şi alte zeci de primari din ţară scapă de verdictele de incompatibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.