Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi, AUDIT la Finanțe: Când se vor ști rezultatele în cazul 'Gaura din buget'

Curtea de Conturi

UPDATE

"Sper ca am lamurit niste lucruri si sper ca comisia va elucida misterul. Stam la dispozitie cu toate datele. Executia definitiva pe anul 2016 o vom sti pe 25 ianuarie.

Se apropie aceasta suma de 10 miliarde?

Nu as putea sa va spun... Asteptam rezultatele!", a spus Daniela Pescaru, secretar de stat la Ministerul Finanțelor.

 

Curtea de Conturi continuă auditul la Ministerul Finanțelor, unde face verificări în legătură cu cele 10 miliarde de lei care lipsesc din bugetul de stat.

Decizia vine după ce Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat că este necesar un audit al Curții de Conturi pentru a verifica condițiile în care s-au făcut rectificările bugetare "pe plus" de guvernul condus de Dacian Cioloș.

"În luna august guvernul își făcea deja planuri cum se va implica în campania electorală din toamnă și își pregătea terenul încercând să salveze aparențele, declarând că fac rectificări pe plus, adică țara merge bine. Și nu era așa, a fost o minciună grosolană. (...) Față de proiecția inițială, upgradată prin cele două rectificări bugetare, cea din august și cea din noiembrie, pe execuție se constata nerealizarea a 10 miliarde de lei la poziția de venituri. Sigur, chestiunea e foarte serioasă, dar, pe de altă parte, îmbracă un caracter tehnic. De aceea, cred că examinarea în cadrul comisiilor de specialitate odată cu pronunțarea asupra celor două ordonanțe de rectificare bugetară din cursul anului 2016, în condițiile în care comisiile de specialitate pot beneficia și de asistență Curții de conturi — e necesar un audit al Curții de Conturi, pentru a verifica condițiile în care s-au făcut aceste rectificări — condițiile de legalitate, de oportunitate. Deci, în aceste condiții, probabil vom avea o concluzie bine conturată după examinarea în cadrul ședințelor reunite ale celor două comisii", a declarat Viorel Ștefan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.