Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi: Primăriile Sectoarelor 1 și 3 au plătit nejustificat bani pentru salubrizare

deszăpezire

Primaria sectorului 1 si Primaria sectorului 3 au platit nejustificat, in total, catre firmele de salubrizare circa 260 milioane de lei, potrivit unor decizii date de Curtea de Conturi la finalul anului 2016. Platile au fost facute prin indexarea nejustificata a tarifului la sectorul 1 si fara aprobarea Consiliului local la sectorul 3, potrivit documentului citat. Cele doua primarii au termen pana in iulie 2017 sa recupereze banii.

Primaria sectorului 1 a platit nejustificat catre firma Romprest, cu care are contract pentru salubrizare si deszapezire, circa  118 milioane de lei in perioada 2013-2015, potrivit unei decizii a Curtii de Conturi.

Astfel, prin Decizia Curtii de Conturi nr.100 din 16.11.2016, comunicata Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti in data de 21.11.2016, s-a constatat "Angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata nelegala din bugetul local, in perioada 2013-2015 a sumei totale de 94.157.016 lei (inclusiv TVA), reprezentand tarife indexate in baza unui indice al pretului de consum, altul decat cel prevazut in contractul initial atribuit prin licitatie, modificat prin act aditional si contrar caietului de sarcini, fiind calculate dobanzi si penalitati in suma totala de 23.747.644 lei".

Prejudiciul trebuie recuperat pana pe 31 iulie 2017.

Primaria sectorului 3 a platit nejustificat catre firma Rosal, cu care are contract pentru salubrizare si deszapezire, circa 148 milioane lei, potrivit unei decizii a Curtii de Conturi.

Prin decizia Curtii de Conturi nr. 106/25.11.2016 s-a constatat " plata nejustificata a sumei de 148.794.000 lei, reprezentand diferenta de pret achitata prestatorului activitatii de salubrizare, in urma modificarii prevederilor contractuale din contractul de gestiune delegata in baza caruia se desfasoara activitatea de salubrizare pe raza sectorului 3, fara aprobarea acestora de catre Consiliul Local al sectorului 3 ".

Prejudiciul trebuie recuperat pana pe 31 iulie 2017.

La sedinta Consiliului Local sector 3 din 22 decembrie 2016, cand s-a comunicat decizia Curtii de Conturi consilierilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, spune ca aceasta suma vine din cresterea numarului de treceri pe care trebuie sa le faca firma de salubrizare, treceri impuse prin Strategia de salubrizare. Acesta spune ca este vorba despre o interpretare a legii si a contestat decizia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.