Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de proporții într-o organizație PSD: s-a tăiat în carne vie

PSD

S-a produs un cutremur de proporții în terittoriu la PSD, ca urmare a rezultatelor de la alegerile locale. Peste 30 de organizaţii locale ale PSD din judeţul Alba, care la alegerile din iunie au obţinut un scor electoral de sub 20%, precum şi câteva organizaţii municipale şi orăşeneşti unde s-a apreciat că "trebuie revigorată activitatea" au fost dizolvate de Comitetul Executiv Judeţean al formaţiunii politice. 

De asemenea, s-au retras din funcţiile de conducere deţinute în organizaţia judeţeană a PSD preşedintele executiv, Ioan Florea, şi secretarul executiv, Gheorghe Sandea, "care au înţeles că a venit momentul să facă un pas în spate", potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES de PSD Alba . 

Liderul social-democraţilor din judeţ, Ioan Dîrzu, reconfirmat săptămâna trecută ca preşedinte al PSD Alba, a anunţat şi el joi, într-o conferinţă de presă, luarea unor "măsuri dure" decise la nivelul organizaţiei judeţene, în vederea pregătirii alegerilor parlamentare. Astfel, s-a decis dizolvarea tuturor organizaţiile locale ale PSD care au obţinut la alegerile din iunie un scor electoral sub 20%, respectiv cele din municipiul Aiud şi comunele Avram Iancu, Berghin, Bucerdea Grînoasă, Cenade, Cergău, Ceru Băcăinţi, Cut, Daia Română, Fărău, Galda de Jos, Gîrda de Sus, Gîrbova, Hopîrta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Meteş, Miraslău, Mogoş, Noşlac, Poşaga, Rădeşti, Rimetea, Roşia Montană, Sîncel, Şibot, Şona, Şpring,Valea Lungă şi Vinţu de Jos. În total, 32 de organizaţii au fost dizolvate. 

De asemenea s-a hotărât dizolvarea organizaţiilor Sebeş, Baia de Arieş şi Ocna Mureş. 

Au fost operate modificări şi la nivelul grupurilor de consilieri municipali şi judeţeni. Astfel, în Consiliul Local Alba Iulia, noul lider de grup este Bogdan Medrea, iar la Consiliul Judeţean, Daniel Zdrânc. 

Dîrzu a menţionat că măsurile de reorganizare vor continua în teritoriu, în cadrul fiecărei organizaţii locale, având ca obiective pregătirea alegerilor parlamentare şi selecţia candidaţilor pentru alegerile locale din 2020. 

"Prin aceste schimbări la nivelul organizaţiei judeţene, demonstrăm că suntem singurul partid din judeţ care se reformează cu adevărat. Am promovat tineri în funcţii importante şi am rupt orice posibilă legatură cu baronii PNL-PDL pe care nu-i interesează decât să rămână la butoanele puterii şi în preajma resurselor", a susţinut Dîrzu. 

Acesta a conchis că îşi doreşte ca organizaţia judeţeană a PSD Alba să fie "una deschisă, cu oameni valoroşi şi dornici de afirmare în administraţia locală şi judeţeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.