Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR iminent la DIICOT. Manevră ciudată a urmaşului Alinei Bica

diicot agerpres

Deşi a dat câteva lovituri de imagine în ultima perioadă, prin capturi impresionante de droguri, DIICOT musteşte încă de probleme. Cea mai recentă problemă pleacă de la faptul că fosta şefă, Alina Bica, i-ar fi predat lui Daniel Horodniceanu nu doar ştafeta conducerii, dar şi salariul sub formă cash, chiar înainte de arestarea acesteia.

Pe când conducea DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu şi-ar fi luat banii care îi reveneau în mâna, nu pe card, pentru că Direcţia Economică şi Finanţe Publice Locale Iaşi instituise împotriva lui Horodniceanu un titlu de executare silită pe venituri şi îi transmisese somaţii.

După cum reiese din informaţiile intrate în posesia structurilor abilitate şi asupra cărora se fac acum ample verificări, fosta şefa a DIICOT i-ar fi satisfăcut unuia dintre procurorii aflaţi în subordinea să la acel moment un capriciu mai puţin obişnuit. Este vorba despre satisfacerea doleanţei exprese a lui Daniel Horodniceanu, la acea ora şeful DIICOT – Structura Teritorială Iaşi, de a nu-şi mai primi salariul pe card, ca toţi ceilalţi colegi procurori din ţară. Mai mult, se pare că Horodniceanu ar fi făcut un raport scris în acest sens, pentru a-şi încasa leafă cash, ancheta urmând să descopere mai mult ca sigur acest document original, dacă el există în formă scrisă, notează ziarul Naţional.

De aproape opt ani de zile, Direcţia Economică şi Finanţe Publice Locale din cadrul Primăriei Iaşi se chinuie să recupereze de la Horodniceanu Daniel Constantin şi Horodniceanu Corina Elena sumele datorate de aceştia drept “impozit teren”. Urmare a eşecului de a recupera banii datoraţi bugetului local, cei de la Primăria Iaşi au întocmit dosarul de executare nr. 1315428I/04.06.2010. A urmat apoi, în cadrul acestui război al familiei Horodniceanu cu cei răspunzători de încasarea taxelor şi impozitelor de la Primăria Iaşi, eliberarea de către aceştia din urmă a titlului executoriu nr. 1660012/03.10.2012 şi a unui alt titlu executoriu, nr. 3570/03.10.2012.

Apoi, anul trecut, se emite somaţia nr. 3571/26.05.2014, ceea ce face că, din acel moment, Daniel Horodniceanu să fie “încolţit” pur şi simplu de Direcţia de Taxe şi Impozite. După doar câteva zile de la primirea somaţiei de executare silită, Daniel Horodniceanu reuşeşte, cu ajutorul Alinei Bica, să nu-şi mai primească salariul pe card. Ceea ce, automat, ar fi putut duce la “deturnarea” banilor din leafă către conturile Primăriei Muncipiului Iaşi.

Familia Horodniceanu continuă să se judece cu Primăria Iaşi, ultimul termen în dosarul nr. 28502/245/2014 avându-l la Judecătoria Iaşi pe dată de 15.05.2015. Atunci când Daniel Horodniceanu a şi repurtat de altfel un mic succes, întrucât a tras atâta de timp, încât instanţa s-a văzut nevoită să constate că între timp s-a prescris una dintre fapte, astfel că a dispus anularea unei somaţii din 2012. Numai că, la acelaşi termen, Judecătoria Iaşi a dispus şi menţinerea somaţiei nr. 3571/26.05.2014 şi a titlului executoriu nr. 3570/03.10.2012, ceea ce face şi mai complicată situaţia lui Horodniceanu, potrivit ziarului Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.