Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în ALDE: organizațiile cer CONGRES și președinte unic

tariceanu constantin

Un război de proporții este pe cale să izbucnească în ALDE. Tensiunile mocnite din timpul campaniei electorale și cele care au urmat în cadrul negocierilor pentru funcții au gripat mașina condusă de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

Citește și: Traian Băsescu şi Alina Gorghiu și-au aruncat cuvinte grele în Senat: Replici DURE între ei / VIDEO

Un prim semnal al războiului a fost dat de organizația ALDE din Gorj. Delegația Permanentă a ALDE Gorj a adoptat o rezoluție prin care se solicită convocarea Congresului extraordinar, modificarea statutului ALDE și trecerea la președinte unic al partidului. Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi, existând o sigură abținere.

Această decizie a celor din ALDE Gorj este doar începutul, pentru că rând pe rând organizațiile județene vor convoca forurile de conducere pentru a adopta rezoluții asemănătoare. Statutul ALDE prevede că decizii similare ar trebui luate de o treime din numărul total al organizațiilor ALDE, iar dacă această condiție este îndeplinită, atunci conducerea centrală va fi obligată să organizeze Congresul extraordinar al partidului.

Mișcarea este una pornită de oamenii fideli lui Călin Popescu Tăriceanu, care își doresc o mai pronunțată autoritate a liderului ALDE, cel care acum se află într-un proces de co-decizie cu Daniel Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.