Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în CSM: CINCI judecători anunță că DEMISIONEAZĂ

csm

Consiliul Superior al Magistraturii va fi lovit de un cutremur fără precedent! Cinci dintre membri săi, toți judecători, vor demisiona în perioada următoare. Anunțul l-a făcut, la Antena 3, Evelina Oprina, judecătoare, membră a CSM.

”Cinci judecători sunt gata să își dea demisia. Eu sunt unul dintre ei și altături de mine sunt colegele mele care în ședința din 30 august am fost puse în situația de a părăsi Consiliul. Ne gândim la această variantă. Va fi o perioadă de interimat. Într-o perioadă de timp se va organiza noi alegeri. Nu e o decizie ușoară. Ne gândim bine, cumpănim bine, nu e o decizie pe care am luat-o acum, nu cedăm atât de ușor, reflectăm la ea și la toate urmările pe care le are. În spatele nostru sunt sute de judecători și nu vrem să îi dezamăgim. Eu și colegele mele nu avem a ne reproșa nimic, încercăm să luptăm să rezolvăm problemele.”, a spus Evelina Oprina.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Judecătoarea Evelina Oprina a vorbit despre cum s-a răzgândit, într-o noapte, CSM cu privire la votul negativ dat pe legile justiției ale lui Tudorel Toader.

„E mult prea mult să spun că am devenit o țintă vie, am simțit o presiune din partea unor colegi,comportamente intimidante de natură de a-mi crea o anumită stare de inadecvare în cadrul consiliului. În cursul zilei de ieri, CSM a emis un comunicat prin care a decis să facă informări cu privire la ce a apărut în spațiul public. Acest comunicat vine și susține ce eu am afirmat, faptul că în preziua zilei de plen, 28 septembrie, când trebuia să ne pronunțăm pe proiectul lui Tudorel Toader, munca noastră a constat în propuneri și opinii. Nu s-a dezbătut posibilitatea acordării unui aviz negativ. Asta mi-a conturat credința că votul urma să fie favorabil cu opinii, cu o singură excepție, separării carierelor. Se face referire la minuta comisiei, care consemnează că comisia a analizat propuneri și opinii sunt în anexa minutei. (...) Am avut o discuție cu colegii noștri că fiecare a votat potrivit conștiinței”, a mai spus judecătoarea.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.