Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în justiţia militară: Doi judecători importanţi, traşi la răspundere

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Doi judecători din conducerea Curţii Militare de Apel Bucureşti au fost cercetaţi de Inspecţia Judiciară, urmând să fie traşi la răspundere de Secţia de judecători în materie disciplinară a CSM. Primul judecător este Radu Stancu, vicepreşedinte al Curţii Militare de Apel Bucureşti, iar al doilea este Constantin Udrea, membru în colegiul de conducere, care s-a remarcat recent prin acuzaţiile că SRI se implică ilegal în justiţie.

Vezi şi: Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ: ANCHETĂ pentru desecretizarea SIPA

OFICIAL: La 16 mai 2017, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnii colonel Stancu Radu şi colonel Udrea Constantin, judecători la Curtea Militară de Apel Bucureşti, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) şi ş) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o) s-a reţinut că judecătorii, prin neîndeplinirea atribuţiilor ce le reveneau şi acţionând contrar Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 622/2015, au determinat, fără justificare, schimbarea practicii existente cu privire la modul de constituire a completelor de divergenţă şi aplicarea diferită a dispoziţiilor regulamentare în situaţii similare.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. ş) s-a reţinut că judecătorii, în procesul de aplicare a dreptului, au încălcat Decizia Curţii Constituţionale nr.732/2014 şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.6/2016.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistraţilor în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.