Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în piața economică: Gigantul McDonald's vinde restaurantele din România

Piața economică de fast-food se pregătește de una dintre cele mai spectaculoase mutări din istorie. Gigantul McDonald's va fi vândut de americani, către un rus extrem de bogat.

Toate restaurantele deţinute de McDonald's România vor fi cumpărate, luna viitoare, de un om de afaceri rus pentru circa 50 de milioane de euro, americanii urmând să iasă din afacere şi să rămână în România doar ca francizori, adică să încaseze lunar taxa de franciză de la noul proprietar. Brand-ul McDonald's va fi păstrat de noul proprietar, cel puţin într-o primă fază.

Informaţia este oferită de o sursă apropiată conducerii McDonald's România şi confirmată de către simpli lucrători din restaurante, cărora managerii le-au trasmis deja că vor funcţiona în sistem de franciză pentru un nou patron.

„Este adevărat. Un rus cumpără toate restaurantele din România ale McDonald's. Din câte ştiu eu, tranzacţia este deja perfectată, preţul fiind de circa 50 de milioane de euro. Lucrurile nu ar trebui să se schimbe radical, restaurantele vor funcţiona ca şi până acum, numai că pentru un alt patron. Nu ştiu numele rusului”, a precizat sursa citată, informează Economica.

Întrebat dacă această informaţie este adevărată, Daniel Boaje, director general McDonald's România a precizat: "Este o situaţie care se pregăteşte din vară, deocamdată sunt speculaţii. Nu am absolut nimic de comentat în plus".

McDonald's Corporation operează cel mai mare lanţ de restaurante din România – 67, în 21 de oraşe, dintre care jumătate sunt drive-through. Acestea cumulează afaceri anuale de circa 120 de milioane de euro.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.