Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în sistemul de justiție: Se încearcă 'muşamalizarea abuzului' comis de Augustin Lazăr

augustin lazar

Se încearcă muşamalizarea abuzului comis de Procurorul General Augustin Lazăr şi patru dintre cei cinci membri ai Secţiei de procurori ai CSM. Aceştia, prin Hotarariea nr. 51 din 3 februarie 2017 ar fi încălcat grav legea. Potrivit Lumeajustitiei.ro, procurorii au încetat detaşarea la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Hăineală (fost preşedinte al CSM - foto) şi Constantin Sima, care find numiţi în funcţie de preşedintele României se bucurau de stabilitate

Încetarea detaşărilor celor doi procurori a fost demiterea acestora din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Astfel Hăineală şi Sima au fost nevoiţi să îşi dea demisia pentru a nu intră sub incidenţa infracţiunii de conflict de interese.

Schimbări MAJORE la următoarele alegeri: Românii ar putea vota la urne inteligente

Procurorul Constantin Sima şi-a cerut pensionarea.

Având în vedere motivarea Deciziei 68/2017 a CCR, încetarea deliberată a funcţiilor de secretar de stat deţinute de Oana Hăineală şi Constantin Sima (detaşaţi pe 3 ani la Ministerul Justiţiei) a fost parte din tentativă de lovitură de stat la care DNA şi, PICCJ s-au raliat în scopul demiterii Guvernului Grindeanu, pe fondul protestelor neautorizate de stradă, provocate şi întreţinute de ONG-uri cu finanţare sorosista, facţiuni ale unor servicii secrete şi exponenţi ale unor multinaţionale, care au reuşit să manipuleze o parte însemnată a cetăţenilor României.

Iniţiativa Legislativă a Guvernului Grindeanu de a emite Ordonanţă 13/2017 a fost ilegală şi, totdată, interzis a fi urmărită penal, pentru că adoptarea actului normativ era o atribuţie exclusivă a puterii executive conferită de Constituţie, după cum a demonstrat CCR.

Astfel, CCR a demascat şi condamnat implicarea DNA şi PICCJ în treburile puterii executive. În plus, Curtea a tradus Decizia 68/2017 în engleză, franceză, germană şi alte limbi şi a trimis-o tuturor organismelor internaţionale europene, pentru a vedea cum au încercat marile parchete să compromită că imagine şi debarce de la putere un guvern legitim ales, printr-un dosar penal fabricat, scrie Lumeajustitiei.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.