Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în sistemul de sănătate american. 22 de milioane de oameni rămân FĂRĂ asigurări

guarco.net
america, sanatate

Un număr de 22 de milioane de americani îşi vor pierde asigurările de sănătate în următorul deceniu în conformitate cu proiectul de lege elaborat de republicanii din Senat care vizează o revizuire a sistemului american de sănătate, a anunţat luni Biroul pentru Buget al Congresului (CBO), relatează Reuters, potrivit agerpres.

Liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, încearcă să împace solicitările republicanilor moderaţi îngrijoraţi că numeroşi americani îşi vor pierde asigurările cu cele ale senatorilor conservatori care afirmă că proiectul de lege nu conţine suficiente prevederi pentru a abroga Obamacare.

Citeşte şi: DEMISII la CNN după retragerea unei știri despre legăturile anturajului lui Trump cu Rusia

Evaluarea Biroului pentru Buget al Congresului american potrivit căreia un număr suplimentar de 15 milioane de persoane îşi vor pierde asigurarea până în 2018 complică scopul lui McConnell de a planifica un vot asupra proiectului de lege până la sfârşitul acestei săptămâni.

Republicanii dispun de o majoritate de 52 de mandate în Senat din totalul de 100 de locuri, iar democraţii se opun ferm noului proiect.

Evaluările CBO vor înăspri probabil criticile din partea grupurilor din industria medicală precum Asociaţia Americană a Spitatelor şi Asociaţia American Medical, care au afirmat luni că proiectul de lege propus de senatorii republicani încalcă principiul de bază al practicii medicale 'în primul rând, nu face rău'.

CBO poate să evalueze impactul acestei legislaţii numai pe o perioadă de 10 ani, însă a afirmat că este de aşteptat ca 22 de milioane de americani să-şi piardă asigurările de sănătate din cauza tăierilor drastice prevăzute în cadrul programului de asigurări Medicaid care vizează persoanele sărace şi cu dizabilităţi şi care sunt prevăzute să intre în vigoare abia în 2025, conform proiectului de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.