Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Indonezia

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs joi în provincia Maluku din estul Indoneziei, conform unui anunţ al Agenţiei de meteorologie şi geofizică, citată de Xinhua.

Seismul a avut loc la ora locală 19:08 (12:08 GMT), epicentrul său fiind stabilit la 81 de kilometri sud-vest de Insula Buru, la o adâncime de 10 kilometri, a explicat pentru sursa citată Slamet Wijaya, angajat în cadrul agenţiei. 

Indonezia este adeseori afectată de cutremure de pământ fiind situată într-o zonă seismică vulnerabilă, denumită Cercul de Foc al Pacificului, în care se află 62% din totalul vulcanilor activi de pe Terra. 

Seisme de intensitate moderată au provocat deseori daune materiale şi victime în această ţară. 

La 15 iulie, un cutremur cu magnitudinea de 6 grade s-a produs în provincia Gorontalo din centrul Indoneziei. Cu o zi înainte, o persoană a fost rănită şi zeci de case au fost distruse în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,5 care s-a produs în provincia Sumatra de Nord din vestul ţării. 

În 2004, un cutremur produs în nordul Sumatra a generat un tsunami care a ucis peste 226.000 de persoane. În 2005, un seism cu intensitatea 8,7 grade a lovit Sumatra cauzând moartea a 547 de persoane, 1.000 de dispăruţi şi 1.000 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.