Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Noua Zeelandă, la cinci ani de la un sesism catastrofal

cutremur seismograf

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a zguduit duminică oraşul Christchurch, situat pe insula de Sud din Noua Zeelandă, a informat Institutul american de geofizică USGS, fără să se înregistreze victime, scrie AFP, citată de Agerpres.

GeoNet, serviciul de supraveghere seismică din Noua Zeelandă a avertizat în legătură cu posibilitatea înregistrării unor replici de o "intensitate gravă" după acest seism. 

La Christchurch au răsunat sirenele de alarmă, iar cel puţin un imobil a fost evacuat, potrivit mass-media. Serviciile de prim-ajutor au precizat că nu s-au raportat avarii ale clădirilor. 

Cutremurul s-a produs cu o săptămână înainte de împlinirea a cinci ani de la un seism cu magnitudinea 6,3 care a lovit Christchurch, cauzând moartea a 185 de persoane. 

Epicentrul cutremurului de duminică a fost localizat la o adâncime de aproape 8 kilometri şi la 17 kilometri vest de oraş. 

"Acest cutremur este prea slab pentru a provoca un tsunami", a subliniat purtătoare de cuvânt a GeoNet, Caroline Little. 

Noua Zeelandă este situată pe Centura de Foc a Pacificului, unde plăcile continentale intră frecvent în coliziune, provocând o intensă activitate seismică. 

În ţară se înregistrează circa 15.000 de seisme pe an, dintre care în medie mai mult de două pe an au magnitudinea de peste 6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.