Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuvinte dure ale lui Viktor Orban la adresa imigraţiei: 'O otravă'

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marţi că imigraţia este o 'otravă' şi a respins orice politică europeană care şi-ar propune să 'forţeze' Ungaria să primească străini, relatează AFP. "Pentru noi imigraţia nu este o soluţie, ci o problemă (...) Pentru noi este o otravă şi nu vrem să înghiţim această otravă", a declarat şeful guvernului conservator la Budapesta, unde s-a întâlnit marţi cu cancelarul austriac social-democrat Christian Kern.

Orban a mai spus că "nu are nevoie de o politică migratorie europeană comună". "Cine vrea imigranţi poate să ia, dar să nu ni-i impună şi nouă", a adăugat el. Budapesta a depus plângere la justiţia europeană împotriva unui prim sistem de cote adoptat de statele membre ale UE în septembrie 2015 şi va organiza la 2 octombrie un referendum împotriva principiului unei repartiţii obligatorii de refugiaţi în blocul comunitar.

El a spus că vede "în fiecare imigrant un potenţial risc de securitate şi de terorism". Ungaria, situată pe ruta migratorie care porneşte din Grecia, a fost tranzitată de 400.000 de imigranţi în 2015. Circa 199.00 de cereri de azil au fost depuse anul trecut, iar autorităţile ungare au acceptat 264. Ungaria a ridicat anul trecut garduri de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia şi Croaţia, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.