Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Da, la cele 10 propuneri ale mediului de afaceri!

În cadrul conferinței de presă pe care am susținut-o astăzi, 25 mai 2016, la sediul PNL din București, am iterat sprijinul PNL pentru mediu de afaceri și stimularea creării de noi locuri de muncă.

Răspundem pozitiv la solicitările constructive după ce am analizat propunerile celor două organizaţii patronale care au lansat ieri un pachet de 10 propuneri suport pentru mediul local de afaceri  (pot fi consultate aici) în atenţia candidaţilor la alegerile locale. Exact acesta este dialogul pe care ni-l dorim. Liberalii sunt compatibili cu dezvoltarea economică. Vă reamintesc că Programul SRL-D dedicat tinerilor debutanţi în afaceri l-am creat cu sprijinul guvernului în anul 2011 şi s-a dovedit de departe cel mai eficient şi rentabil în crearea de noi locuri de muncă, până în prezent, dintre toate programele publice suport pentru antreprenoriatul român. Stânga este compatibilă cu şomajul. În primele 3 judeţe din ţara furnizoare de şomeri găsim Doljul, Galaţiul şi Teleormanul, toate conduse la nivel local de către PSD.

Nu poţi vorbi de perspective rezonabile de dezvoltare economică într-o Românie în care numărul salariaţilor în sectorul privat se ridică doar la 3,6 milioane de persoane, iar populaţia totală ocupată în mediul privat la doar 7,2 milioane de persoane, una dintre cele mai mici rate de ocupare a populaţiei din UE. Aşadar, stimularea creării de locuri de muncă este prioritară pentru candidaţii PNL prin mai buna guvernare locală şi prin conectarea la UE. Spunem stop baronilor locali şi familiilor de baroni locali. Cei din urmă căpușează, creează şi menţin sisteme corupte locale, scurgeri de fonduri din banul public de care își bat joc.

Un exemplu năucitor ţine de reabilitarea drumurilor, punând zecile de stâlpi de electricitate fix în mijlocul trotuarelor în Negreşti Oaş. Un alt exemplu năucitor ține de reabilitări termice electorale. Pornind de la sectorul 3, unde PSD se şi laudă că reabilitează primăvara asta cât în tot mandatul, până la promisiunile aberante din Negreşti Oas, în nordul ţării, care nu ţin cont de lege. Administrațiile defecte ale PSD fac să nu mai existe reguli economice, ci reguli mafiote. Ceea ce e teribil şi rimează cu Rompetrol, cu „Ferma Băneasa”, cu Tăriceanu la DNA şi cu alte scandaluri care nu lasă loc discuțiilor serioase despre taxe, strategii de dezvoltare locală pe termen mediu şi lung.

Avem de gestionat încă un pericol, ca la finele anului 2016 România să nu aibă strategiile pe care Comisia Europeană ne-a rugat să le elaborăm şi adoptăm încă din trimestrul patru al anului 2012, pentru o bună absorbţie a fondurilor europene 2014-2020. Este vorba de strategia pe energie, de strategia pe sănătate, pe agricultură, pe administraţie publică şi încă vreo câteva. Riscul neadoptării acestor strategii este o realitate. Comisia Europeană poate avea oricând un argument pentru blocarea fondurilor europene.

Dacă ne uităm la clasamentul judeţelor în ţară în funcţie de rambursarea efectivă a banilor europeni, să nu vă surprindă dacă vă spun că în ultimele 12 clasate, 11 judeţe nu sunt conduse de PNL: Satu Mare, Teleorman, Vaslui, Harghita, Buzău, Mehedinţi, Covasna, Gorj, Giurgiu, Sălaj şi Ialomiţa.

Peste 10 zile alegem un primar pentru viitor, adică pentru perioada 2016-2020, incompatibilă cu baroni locali, comunităţi izolate sau spitale care ucid oameni. Această perioadă trebuie să însemne transparenţa şi aducerea oraşelor şi a comunelor la acelaşi nivel cu cele din Europa. Candidaţii PNL au răspuns pozitiv la această provocare, au deja integrate propunerile lansate ieri de creatorii privaţi de locuri de muncă, iar acolo unde încă nu apar le vom adapta la nevoile locale.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.