Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă operaţiunea din Alep este un şiretlic, aceasta ar putea afecta cooperarea SUA-Rusia (Kerry)

siria

Dacă operaţiunea umanitară a Rusiei în oraşul sirian Alep (nord) este un şiretlic, aceasta riscă să rupă complet cooperarea dintre SUA şi Rusia cu privire la găsirea unei soluţii politice la războiul civil din Siria, a declarat vineri secretarul de stat american John Kerry, relatează Reuters. 

'Există riscul, dacă este un şiretlic , de rupere totală a cooperării', a spus el. 'Pe de altă parte, dacă suntem capabili să rezolvăm şi să avem înţelegere totală a ceea ce se întâmplă şi apoi să convenim asupra căii de urmat, aceasta ar putea deschide de fapt nişte posibilităţi', a subliniat secretarul de stat american. 

Rusia şi guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad au anunţat joi 'o operaţiune umanitară' în oraşul Alep deţinut de rebeli, deschizând 'coridoare umanitare' astfel încât oamenii să poată fugi din cel mai important bastion al opoziţiei din Siria. 

Cu toate acestea, Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest plan şi oficiali americani au sugerat faptul că ar putea fi o încercare de depopulare a oraşului pentru ca rebelii să se predea. 

Operaţiunea Rusiei în oraşul sirian Alep (nord) este exclusiv umanitară, a declarat vineri adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov, citat de Interfax, după ce emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a afirmat că Organizaţia Naţiunilor Unite ar trebui să preia controlul asupra noilor coridoare umanitare spre oraşul sirian Alep care au fost stabilite de către forţele siriene şi aliatul lor Rusia.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.