Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a dat lovitura în Europa

ciolos-adevarul

Specialiștii în descifrarea gesturilor au explicat comportamentul premierului Dacian Cioloș la reuniunea Consiliul European de la Bruxelles, acolo unde s-a întreținut cu mai mulţi lideri europeni de top, potrivit Adevărul.

După o lungă absență a unui premier român la lucrările Consiliului European, în urma conflictelor Băsescu-Ponta și Iohannis-Ponta, participarea acestuia a fost catalogata ca fiind "impecabilă" de către specialiștii în limbajul gesturilor. Cioloș s-a întreținut, printre altii, cu Jean-Claude Juncker (presedintele CE), Viktor Orban (premierul Ungariei), Martin Schulz (presedintele PE), Frans Timmermans (prim-vicepresedintele CE).

„Analizând comportamentul non-verbal al premierului observăm că este în elementul lui. Se comportă deschis şi cordial. Se observă că pe parcursul întâlnirilor şi conversaţiilor informale este, totuşi, preocupat de imaginea lui şi de camerele de filmat“, a spus pentru Adevărul psihologul Keren Rosner.

„În sfarşit avem un prim-ministru fără complexul Bruxelles-ului! Ba, dimpotrivă, cred că a fost vedeta întâlnirii dinaintea şedinţei. A jucat impecabil, fără trac!“, a explicat profesorul Ion Duvac, specialist în psihologia gesturilor. „I-a privit în ochi de la egal la egal şi a avut cu toţi schimburi de replici mai mult decât protocolare“, a mai spus acesta.

„Braţele deschise când se întalneşte cu ceilalţi denota încredere şi interes, deschidere spre comunicare. Mişcarea bratelor în sus şi în jos, în timpul discuţiei, mişcarea mâinilor în sus şi în jos în timpul unei discuţii, semnifică transmiterea unor mesaje pozitive şi importante. Apar gesturi ale mâinii cu degetul arătător spre interlocutor, care poate fi interpretat că respectiva persoană este importantă, dar şi un gen de atenţionare”. explică psihologul Rosner.

„Zâmbetul şi râsul sunt potrivite şi cu măsură. Divulgă sinceritate, echilibru, disponibilitatea spre dialog. Sunt  expresii de bucurie, implicare. Dezvelirea dintilor este  echilibrată, firească. Denota intenţii paşnice. Nu se observă un zâmbet sau râs  fals, exagerat sau nepotrivit ca atunci când persoana nu se simte autentică în situaţia respectivă sau este îngrijorată“, a punctat Rosner.

„Impresia generală este una bună. Este conştient de propria valoare şi este încrezator în forţele proprii“, a conchis Rosner.

Sursa foto

Vezi si: Victor Ponta, anunțul mult așteptat: După 7 luni de pauză ”forțată”...

Vezi si: TEROARE în Marea Britanie: Ce s-a găsit în telefonul celui care a organizat atentatele din Paris

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.