Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, anunț CRUCIAL din SUA: 'Americanii vor trimite armata la Marea Neagră'

nave armata razboi naval portavion

În contextul summitului NATO de la Varşovia, "am solicitat si am obţinut sprijinul SUA şi am obţinut promisiunea că vom fi susţinuţi pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval", a declarat, marţi, premierul Dacian Cioloş, după întrevederea cu vicepreşedintele american, Joseph Biden, la Casa Albă.

"Am explicat demersurile pe care noi le-am făcut deja în colaborare cu Bulgaria şi Turcia şi am avut promisiunea sprijinului, în cadrul summitului, pentru ca această cooperare la Marea Neagră să fie susţinută de NATO", a continuat şeful guvernului român.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Întrevederea cu vicepreşedintele SUA a avut loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval, şi a durat aproximativ o oră şi zece minute, deşi fusese anunţată iniţial în program de circa 30 de minute.

Prim-ministrul a fost însoţit de ambasadorul României în SUA, George Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de şeful Cancelariei primului ministru, Dragoş Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

Vicepreşedintele Joe Biden a fost însoţit la întâlnire, printre alţii, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO şi Europa, James Townsend, precum şi doi asistenţi speciali ai preşedintelui Barack Obama.

Întâlnirea cu vicepreşedintele american a fost precedată de alte două întrevederi: cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, şi cu secretarul comerţului, Penny Pritzker.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

După discuţia cu Joe Biden, Dacian Cioloş va fi prezent la o masă rotundă cu personalităţi din mediul de reflecţie organizată de Atlantic Council, scrie agerpres.ro.

De la ora locală 18.30, premierul participă la o recepţie la Ambasada României din SUA, la care sunt aşteptaţi peste 100 de membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.