Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș aplică o LOVITURĂ de cel puțin 1 miliard de dolari Guvernului PSD

exclusiv

Se pare că Dacian Cioloș e foarte supărat că a pierdut funcția de prim-ministru și aplică o veche politică a poporului de pe aceste meleaguri - Tactica pământului pârjolit. Altfel nu se poate numi decizia luată în ultimele zile la Palatul Victoria prin care Guvernul României instituie un moratoriu prin care interzice pentru 10 ani folosirea cianurilor în minerit. În această perioadă ar trebuie să se desfăşoare un studiu pentru identificarea unor tehnologii ecologice în care nu se folosesc cianurile - DETALII

Vezi și: Atenție la bonuri în hipermarket-uri în perioada sărbătorilor. Pericol de prețuri umflate

În principiu... și la prima vedere ar părea o decizie bună, numai că ea va costa România foarte mulți bani. Împactul pe Bugetul României va greva major orice program de guvernare și orice previziune pentru anul viitor.

Gabriel Resources (compania care deține 80,69% din Rosia Montană Gold Corporation) a dat România în judecată la Tribunalul Arbitral de la Washington (International Centre for Settlement of Investment Disputes - ICSID) și a cerut despăgubiri de aproximativ 4 miliarde de dolari. În plângere, Guvernul României este acuzat că a încălcat prevederile tratatului de investiţii cu Canada. Gabriel Resources arată că autorităţile din ţara noastră „au blocat şi împiedicat implementarea proiectului, fără un proces echitabil şi fără a oferi despăgubiri, Gabriel Resources fiind privată efectiv, în totalitate, de investiţiile pe care le-a făcut.

În timpul procesului statul român emite această decizie și dă totul peste cap. Practic procesul de la Washington se va încheia de la prima înfățișare. Dacă anunța Guvernul României această decizie în procesul cu Gold Corporation de la Washington se rezolva în procedură simplificată și în condiții negociate, dar așa Statul Român a decis să ia o măsura unilaterală care împiedică desfășurarea contractului din vina exclusiva a României - decizia se va da în 2017 și Guvernul PSD va fi obligat să platească cel putin 1 miliard de dolari ( valoarea minima bursiera). O astfel de mișcare poate fi lesne caracterizată ca fiind un caz flagrant de trădare națională!

Potrivit juriștilor consultați de noi procesul e pe rol și se mai putea merge așa câțiva ani. Acum însă procesul se va încheia foarte repede și cei de la Gabriel Resources vor primi minim 1 miliard de dolari despăgubiri de la statul român, bani care se vor plăti de către Guvernul PSD.

1.2 miliarde dolari minim - când se pronunță decizia care este executorie și intră automat pe deficit ESA. Deficitul bugetar va crește automat cu 0.6 din PIB.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.