Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, către românii din Marea Britanie: 'Brexitul e un moment de cotitură'

londra

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul polonez Beata Szydlo, că Uniunea Europeană nu va mai fi aceeaşi după ieşirea Marii Britanii, acesta fiind "un moment de cotitură" care trebuie folosit pentru a face mai credibilă UE în ochii cetăţenilor.

"Uniunea Europeană nu va mai fi aceeaşi după ce Marea Britanie va ieşi. (...) Credem că trebuie să profităm de acest moment de cotitură şi să discutăm măsuri care pot fi luate şi pe termen scurt şi pe termen lung pentru a îmbunătăţi funcţionarea Uniunii Europene şi pentru a face mai credibilă Uniunea Europeană în ochii cetăţenilor. E foarte important să evităm forţe şi fenomene centrifuge europene, să rămânem uniţi", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul polonez, la Gura Humorului.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Cioloş a subliniat că Marea Britanie va rămâne un partener strategic pentru România.

"Şi pentru România, Marea Britanie rămâne un partener strategic. (...) Noi suntem interesaţi ca aceste negocieri de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (...) să nu scoată Marea Britanie din anumite proiecte de colaborare în interiorul UE, cum ar fi politica de securitate comună şi de apărare", a precizat Cioloş. "Credem că această (...) analiză trebuie să meargă dincolo de apărare militară, să ne gândim cum putem lucra împreună mai eficient la nivel european pentru a interveni pe subiecte mai largi legate de securitate, cum ar fi terorismul, cum ar fi apărarea împotriva unor dezastre naturale, capacitate, forţă de reacţie rapidă a Uniunii Europene", a spus Cioloş.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Un subiect de interes comun pentru Polonia şi pentru România este modul în care se va defini aplicarea liberei circulaţii a persoanelor. "Libera circulaţie a persoanelor şi a lucrătorilor din Uniunea Europeană în Marea Britanie este un subiect important în contextul discuţiilor şi al accesului Marii Britanii la piaţa comună europeană", a arătat Cioloş.

Potrivit premierului, ieşirea Marii Britanii din UE va avea un impact şi asupra modului cum va fi gândit bugetul european. "În bugetul european, în momentul de faţă, politica de coeziune şi politica agricolă comună reprezintă o parte importantă. (...) Uniunea Europeană trebuie să continue să aibă un buget consistent pentru a finanţa politici comunitare", a mai spus Cioloş citat de agerpres.ro.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.