Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș comentează declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu: 'Aşa prevede Constituţia'

tariceanu ciolos

Guvernul va acţiona în limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, a declarat premierul Dacian Cioloş, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

"Parlamentul are abilitatea şi e rolul Parlamentului să adopte această lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, nu de urgenţă, ordonanţe simple, în perioada vacanţei parlamentare. Noi am prezentat acolo o listă cu diferite teme pe care vrem să le abordăm în această perioadă, cu acte normative care rezultă şi din programul de guvernare şi din programul legislativ pe care ni l-am propus. Suntem în măsură să dăm şi am cerut ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul să dea toate detaliile şi informaţiile şi argumentele vizavi de temele pe care le-am propus acolo. Guvernul va acţiona în limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Aşa prevede Constituţia şi vom respecta întru totul ceea ce Parlamentul va decide", a spus Dacian Cioloş.

Citește și: România, SUSPENDATĂ de la EURO 2016? UEFA a deschis o procedură DISCIPLINARĂ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şeful ALDE, a declarat, joi, la finalul unei întâlniri cu liderii PSD şi UNPR, că parlamentarii din cele trei formaţiuni vor analiza cu atenţie proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

"La Parlament, după cum ştiţi, am primit proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare. Vom face o analiză foarte atentă a temelor şi vom restrânge, aş spune la maximum, posiblitatea Guvernului de a legifera prin ordonanţe pe perioada vacanţei, pentru că, din moment ce performanţa a fost atât de proastă şi aprecierile din rândul populaţiei ne indică foarte clar că nu este un guvern care să se bucure de încredere, nu putem să-i dăm mână liberă să legifereze aşa cum ar face un guvern normal în această perioadă prin ordonanţe", a spus preşedintele Senatului, informează agerpres.ro.

Citește și: Consiliul European recunoaște că Brexitul e iminent

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.