Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, CONVOCAT la Cotroceni. Ce discută cu președintele

iohannis ciolos

Preşedintele şi premierul se întâlnesc după-amiază, cu o zi înainte de protestele anunțate de sindicaliștii din Educație. Șeful Guvernului nu a reușit să mulțumească dascălii și a fost convocat la Palatul Cotroceni.

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) respinge proiectul de Ordonanță de Urgență privind salarizarea bugetarilor, ameninţând cu proteste, inclusiv cu blocarea activității.

"Federația Națională a Sindicatelor din Administrație — reprezentativă la nivel național pentru sectorul Administrație publică respinge în totalitate proiectul OUG privind salarizarea bugetarilor. Constatăm, încă odată, că reprezentanții Guvernului României desconsideră salariații care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării. Vă reamintim că peste 50% dintre aceștia au venituri salariale brute apropiate ca și valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie', se arată într-un comunicat de presă transmis de sindicalişti, citat de realitatea.net.

Mega-anchetă în Sănătate: Zeci de PERCHEZIŢII la unităţi medicale şi firme cu profil medical

Potrivit acestora, în cazul în care amintita OUG va fi adoptată, fără a lua în considerare solicitările salariaților din administrația publică locală, Federația va trece la organizarea acțiunilor de protest la nivel național, "care vor merge până la blocarea activității în sectorul de activitate pe care îl reprezentăm".

"În perioada următoare, membrii de sindicat vor fi consultați cu privire la modul în care vor fi organizate acțiunile de protest", mai precizează Federația Națională a Sindicatelor din Administrație.

Miercuri, 1 iunie, sindicaliştii din educaţie vor proteste în Bucureşti, după ce negocierile de luni dintre sindicaliştii din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Muncii au eşuat. Astfel, în jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie.

Sindicaliştii susţin că acţiunile de protest ar putea fi suspendate dacă Guvernul găseşte o soluţie acceptabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.