Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, despre legea lui Dragnea: Creează probleme legislative

inquam / George Calin
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea Tv despre legea lui Dragnea, care elimină 102 taxe nefiscale. Acesta a spus că această lege „riscă să creeze probleme legislative în cadrul unor instituții”.

„Erau câteva zeci care puteau fi scoase, dar sunt unele pentru care s-a mers pe repede înainte, unele chiar creează probleme legislative unor instituții. Să vă dau exemplu: Televiziunea. Legea televiziunii și a radioului prevede că aceste instituții nu pot fi finanțate 100% din bugetul de stat. Anumite cheltuieli ale acestor instituții pot fi finanțate 100% din bugetul de stat, conform legislației actuale”, a spus Dacian Cioloș.

„A fost clar că vrea să se meargă pe repede înainte, pentru că s-a trecut foarte repede și de Senat, și de Camera Deputaților. Noi am încercat într-un timp foarte scurt să facem o analiză și să venim cu un punct de vedere consistent și să atragem atenția asupra acestor riscuri, dar probabil că ambițiile electorale sunt mai mari”, a adăugat premierul Cioloș.

„Am avut o discuţie cu domnul Dragnea în care i-am explicat punctul nostru de vedere şi i-am explicat, chiar cum am spus, riscurile de blocaj legislativ pentru anumite instituţii, sau altfel spus nevoia de a modifica anumite legi, unele, cum e cazul Televiziunii, chiar în perioada imediat următoare, dacă nu vrem să ajungem la 1 ianuarie cu Televiziunea şi cu Radioul în blocaj”, a mai susţinut premierul.

Întrebat dacă o vor contesta la CCR, Dacian Cioloș a declarat: „Analizăm dacă avem argumente. Aici mă tem că avem mai puține argumente pentru atacul vis a vis de neconstituționalitate. Este într-adevăr un impact bugetar, dar această lege ar urma să intre în vigoare anul viitor, iar pentru anul viitor bugetul nu este aprobat. Bugetul trebuie să fie propus de Guvern și aprobat de Parlament”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.