Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, mesaj pentru Raed Arafat și Petre Tobă: Nu exclud nicio măsură

dacian ciolos birou

Dacian Cioloș a comentat subiectele cele mai importante care sunt, în ultimele zile, în atenția opiniei publice. Premierul a comentat o posibilă demitere a lui Raed Arafat, foarte contestat după tragicul accident din clubul Colectiv, dar și o eventuală demitere a lui Petre Tobă, ministrul de Interne.

Citește și: Dacian Cioloș dă cărțile pe față: Cum a ajuns, cu adevărat, premierul României

”Nu ştiu dacă problema e doar la ISU Bucureşti. În acelaşi timp, cred că ISU are nevoie de o restructurare. Am cerut domnului Arafat să vină în cel mult o săptămână cu o analiză pe modul de funcţionare al ISU. Dar e clar că ISU are nevoie de măsuri care să ducă la măsuri de recâştigare a încrederii.

Pe Arafat îl cunosc de multă vreme, de când făcea eforturi ca să consolideze această structură de intervenţie rapidă. Pe atunci lucram la Comisie, iar Raed Arafat căuta susţinere acolo. Nu mă grăbesc să judec un om. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am informaţiile.”, a fost comentariul lui Cioloș în cazul lui Raed Arafat.

Citește și: Dezvăluiri incredibile despre un ziarist celebru: 'E fiu de general de Securitate'

Întrebat despre situația lui Petre Tobă, premierul a confirmat că a discutat deja cu ministrul și așteaptă un răspuns din partea Comisiei de Etică. Cioloș confirmă că în cazul în care se va dovedi că Tobă a plagiat, va fi demis.

”Nu ştiu detalii. Ştiu ce mi-a spus dânsul. Am cerut şi ministrului Educaţiei să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării Comisiei de Etică, cea care are responsabilitatea şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez doar pe ce spune unul sau altul, înainte să îmi exprim un punct de vedere în calitate de prim ministru. Criteriul de integritate rămâne unul esenţial şi prioritar peste care nu o să treacă nici premierul. Ne-am asumat integritatea şi rămânem cu acest criteriu. Domnul Tobă are viziunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă”, a spus Cioloș la Realitatea TV.

Citește și: Declarații HALUCINANTE ale lui Petre Tobă: Am lucrat la doctorat cu un coleg, aveam aceeași temă

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.