Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, somat din PSD: Să ne spună ce le face miniștrilor care au ofensat românii

dacian ciolos guvern

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat luni că premierul Dacian Cioloş ar trebui să comunice public temele discutate în şedinţa informală de Guvern desfăşurată sâmbătă la Vila Lac şi, totodată, dacă are în plan să sancţioneze anumiţi miniştri care prin declaraţiile făcute au "ofensat" românii.

"Deşi au trecut două zile de la şedinţa pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o cu miniştrii la Vila Lac, încă nu a apărut nicio informare oficială din partea Guvernului despre temele care s-au discutat. Ce am înţeles până acum, pe surse, ca toţi românii, este faptul că s-a decis schimbarea strategiei de comunicare a Guvernului cu societatea civilă. În acest caz, mă aşteptam totuşi ca, sâmbătă sau cel târziu duminică, dl. Cioloş să ne comunice ce se va întâmpla cu miniştrii care prin declaraţii şi atitudine au ofensat românii", a explicat Ştefănescu într-o declaraţie transmisă luni.

Citește și: SPECTACULOS Dubai a inaugurat cea mai mare grădină de lumini din lume / VIDEO

Secretarul general adjunct al PSD a prezentat o serie de declaraţii făcute de membri ai Guvernului.

"Mă refer aici la secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş care s-a gândit să impună taxe inclusiv pentru românii care nu au un loc de muncă, numindu-i 'fantome care trebuie scoase la lumină', în timp ce el deţine firme off-shore înregistrate în Cipru; ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care declara cu nonşalanţă că românii primesc servicii medicale mai bune decât merită, iar dacă doresc ca aceste servicii să fie asemănătoare cu cele din străinătate să muncească mai mult; ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care, în logica vechilor practici comuniste, consideră că 'este discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât cea fizică'; ministrul Finanţelor, Anca Paliu Dragu, care îi îndemna pe români să muncească şi pe doi lei, aşa cum fac alte popoare, dând exemplul Indiei şi Braziliei", a transmis Ştefănescu.

Citește și: VIDEO Mihai Gâdea spune ce a făcut în SUA, unde a fost fotografiat alături de Alina Gorghiu și Dan Mihalache

Potrivit acestuia, "văzând atitudinea membrilor Guvernului de tehnocraţi, concluzia este aceea că a insulta românii a ajuns o stare de fapt pentru acest Executiv".

"Prin urmare, aştept din partea prim-ministrului Dacian Cioloş să ne anunţe care a fost totuşi rolul discuţiilor de sâmbătă de la Vila Lac. Are în plan să sancţioneze în vreun fel aceşti miniştri, îi va demite sau îşi va asuma răspunderea, cerându-şi scuze în numele lor?", a completat secretarul general adjunct al PSD.

Citește și: Alina Gorghiu a anunțat că o susține pe Diana Tușa la Primăria Sectorului 1

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.