Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş a lansat un nou proiect: Ce vizează premierul

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş afirmă că prin lansarea liniei de finanţare "Profesori motivaţi în şcoli defavorizate" este valorificat modelul programului Teach for Romania, el adăugând că iniţiativele de succes au nevoie să fie valorificate şi extinse la nivel naţional. "Iniţiativele de succes, care şi-au dovedit eficienţa, au nevoie să fie valorificate şi extinse la nivel naţional. Azi, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finanţare care sprijină atragerea tinerilor profesionişti pentru a preda în şcoli defavorizate din întreaga ţară. Valorificăm astfel modelul de succes al programului Teach for Romania, aşa cum am promis în mai multe rânduri, şi aşa cum ne-am propus prin Pachetul Anti-sărăcie - lansat în februarie", a scris premierul Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a distribuit şi un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), în care se anunţă lansarea în consultare publică a apelului de proiecte "Profesori motivaţi în şcoli defavorizate", cu o alocare de 25 de milioane euro, pentru stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii aflaţi în situaţii speciale. În acest comunicat, care a fost remis marţi Agerpres, MFE a precizat că se doreşte stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii aflaţi în situaţii speciale precum: copii cu risc ridicat de abandon şcolar, majoritatea provenind din familii sărace, au dizabilităţi, sunt de etnie romă sau din comunităţi izolate etc; copii din spitale; copiii aflaţi în penitenciare (delincvenţă juvenilă).

Apelul, finanţat din Programul Operaţional Capital Uman (POCU), se adresează şcolilor din medii defavorizate, organizaţiilor neguvernamentale, organizaţiilor publice cu atribuţii în domeniul educaţiei, autorităţilor publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere şcolară, în parteneriat cu aceste şcoli. Potrivit sursei citate, de finanţare vor beneficia cadrele didactice, mediatorii şcolari, managerii şcolari şi alţi specialişti în educaţie care lucrează în şcoli cu copii în situaţii de risc educaţional. "Impactul la care ne uităm este să sprijinim peste 5.000 de specialişti în educaţie să lucreze cu aceşti copii aflaţi în situaţii speciale, iar 150 de şcoli defavorizate să atragă, dar să şi menţină în sistem profesori calificaţi şi motivaţi", a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Această linie de finanţare sprijină măsura 6.5 din Pachetul Naţional Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016. MFE aşteaptă recomandări pe marginea ghidului "Profesori motivaţi în şcoli defavorizate" până la data de 15 august 2016, pe adresa: pmsd@fonduri-ue.ro. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie - 31 octombrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.