Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş, anunţ despre 'Cuminţenia Pământului': Ce se întâmplă cu subscripţia publică

Cumintenia Pamântului

Guvernul încearcă să facă din subscripţia publică pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului" un moment de coeziune socială, a declarat joi premierul Dacian Cioloş.

 

"Apropo' de proiectul de societate şi de capacitatea noastră de a trece de la performanţă individuală (...) la performanţă colectivă, pentru că o performanţă individuală nu e durabilă decât în măsura în care ea reuşeşte să ducă la performanţă colectivă, din punct de vedere social cred că avem nevoie, mai mult ca oricând, de coeziune şi de momente care să ne unească şi să nu ne dezbine. (...) Şi încercăm să facem din subscripţia publică pentru achiziţionarea 'Cuminţeniei Pământului' a lui Brâncuşi un astfel de moment de coeziune socială, un moment în care nu doar să ne apreciem valorile, dar să fim în măsură, fiecare dintre noi, individual, (...) să ne asumăm aceste valori în numele interesului colectiv. Deci, să ne asumăm personal aceste valori care ne definesc pe noi ca şi neam, în numele interesului colectiv", le-a transmis Dacian Cioloş oamenilor de afaceri prezenţi la Gala Premiilor Capital, anunţă Agerpres.

 

Totodată, premierul i-a invitat pe oamenii de afaceri să contribuie la rândul lor la acest proces "de trezire a conştiinţei individuale".

 

"Am vrut să vă împărtăşesc aceste gânduri, în această seară, lăsându-vă pe dumneavoastră să decideţi în ce mod credeţi că puteţi contribui şi dumneavoastră cu un impuls la acest proces de trezire a conştiinţei individuale, pentru a construi apoi o conştiinţă colectivă, în măsură să ne ducă mai sus şi mai departe, aşa cum ne dorim", a mai afirmat Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.