Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş are planuri mari de viitor: Ce a anunţat tehnocratul de la Palatul Victoria

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș Alina Gorghiu Dacian Ciolos

Dacian Cioloş are planuri mari la vârful puterii. Deşi îi expiră mandatul de premier în decembrie, şeful de la Palatul Victoria speră să rămână premier încă patru ani de zile. În acest sens, Cioloş participă la întâlniri extrem de importante pentru ţara noastră.

Citeşte şi: Confruntări violente în Italia între poliţişti şi manifestanţi: Premierul, contestat dur / VIDEO

România doreşte să-şi asume un rol tot mai important în promovarea intereselor ţărilor din Europa Centrală şi de Est în China, a declarat premierul Dacian Cioloş  la Riga. În capitala letonă are loc o reuniune în format 16+1 a şefilor de guverne Europa Centrală şi de Est şi China. Premierul Dacian Cioloş a anunţat în Letonia că, în scurt timp, va fi înfiinţat în Bucureşti Centrul pentru dialog şi cooperare în domeniul proiectelor energetice. Aceasta dovedeşte, o dată în plus, sprijinul şi angajamentul României faţă de cooperarea în format 16+1 – a ţinut să sublinieze premierul român. În discursul ţinut în deschiderea summitului, unul dintre principalele obiective ale centrului care se va deschide în Bucureşti este chiar consolidarea acestui format de cooperare, care se poate realiza prin extinderea acquisului la domenii, precum: energia regenerabilă, reţelele inteligente, eficienţa energetică, tehnologia cărbunelui curat şi energia nucleară – a adăugat premierul Dacian Cioloş. El a mai afirmat că acest centru va oferi o platformă pentru schimbul de cunoştinţe şi va promova o imagine mai clară a oportunităţilor existente pe piaţa chineză pentru companiile europene.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

Reprezentanţii guvernelor şi comunităţilor de afaceri din cele două ţări se vor întâlni în câteva săptămâni la Bucureşti şi vor elabora viitoarea agendă a activităţii centrului. În plus, un târg şi o expoziţie în domeniul energiei, în format 16+1 sunt programate să se desfăşoare la Bucureşti în primul trimestru al anului 2017 – a mai precizat premierul Dacian Cioloş. În discursul său, premierul Dacian Cioloş a vorbit şi despre importanţa continuării cooperării între porturile de la Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră, punct care face parte şi din declaraţia finală ce va fi semnată aici, la Riga, la încheierea summitului China-Europa Centrală şi de Est, conform rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.