Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş convoacă ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ la Guvern

guvern dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a convocat luni o şedinţă extraordinară de Guvern care va avea pe agendă şi o analiză a măsurilor de sprijin pentru românii răniţi şi afectaţi de cutremurul din Italia, precum şi pentru familiile acestora.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în şedinţa de luni, la cererea şefului Executivului, ministerele Muncii şi de Externe vor prezenta măsurile de sprijin pe care Cabinetul Cioloş le va putea acorda diferitelor categorii de cetăţeni români, victime ale acestui cutremur, şi familiilor acestora.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Şeful Executivului este în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Misiunea diplomatică a României la Roma, care îi prezintă informări periodice despre situaţia din Italia, precizează sursa citată.

Totodată, la solicitarea premierului, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, se află de duminică în centrul Italiei, pentru evaluarea situaţiei la faţa locului, urmând să prezinte Guvernului o informare în acest sens.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

"Veşti triste primim în continuare din Italia, atât cu privire la conaţionali ai noştri, cât şi la cetăţeni italieni. După teribilul seism, am aflat cu profund regret că 11 români şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi sunt răniţi sau daţi dispăruţi. Sunt alături de familiile celor care au pierdut pe cineva drag şi le transmit întreaga mea solidaritate şi compasiune. Mă gândesc, de asemenea, la cei răniţi şi la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur. Le doresc sănătate şi puterea să depăşească această încercare. Îi asigur că Guvernul le va fi alături pentru a-i ajuta să treacă peste această tragedie", este mesajul premierului Dacian Cioloş.

De asemenea, Guvernul aminteşte că luni vor fi repatriate corpurile neînsufleţite a cinci cetăţeni români decedaţi în seismul din Peninsulă.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, către ţară.

Totodată, Guvernul are în vedere organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.