Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş, mesaj despre viitorul UE: Ce ar trebui să se întâmple cu Uniunea

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul polonez Beata Szydlo, că Uniunea Europeană este un factor de menţinere a păcii şi de stabilitate, dar trebuie construite şi instrumente care să ducă la prosperitate. "Pacea este foarte importantă şi, în mod clar, Uniunea Europeană este un factor de menţinere a păcii şi de stabilitate, dar, dincolo de aceasta, trebuie să construim şi instrumente care să ducă la prosperitate, la creşterea prosperităţii în UE şi care să ne permită să facem faţă provocărilor care stau în faţa Uniunii. Am discutat despre combaterea terorismului, despre migraţie, sunt subiecte care nu vor putea fi ocolite în discuţiile privind viitorul Uniunii Europene. (...) Credem că sunt măsuri care pot fi luate în perioada imediat următoare fără modificarea tratatelor europene, măsuri care să ducă atât la o îmbunătăţire a funcţionării instituţiilor europene şi să aducă procesul decizional, instituţional, european mai aproape de cetăţeni, dar şi măsuri care să ducă chiar la o regândire a unor politici comunitare, politici europene care să ţină mai bine cont de realităţile actuale", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului.

Potrivit lui Cioloş, continuitatea proiectului european este un element esenţial. "Pe de altă parte, trebuie să avem o abordare care să fie mai mult decât în trecut legată de aşteptările cetăţenilor privind Uniunea Europeană. Trebuie să ne concentrăm pe modalităţile de lucru, de pregătire a deciziilor şi de aplicare a unor politici care să ţină cont în primul rând de aşteptările cetăţenilor europeni şi de decizii care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din Uniunea Europeană", a precizat Cioloş. El a mai spus că România şi Polonia sunt interesate ca în viitor să existe o politică de coeziune şi o politică agricolă comună.

"Sunt două politici care acoperă o parte consistentă a bugetului european. Credem că trebuie să începem să ne gândim de acum în cel fel redefinim aceste politici pentru ca ele să răspundă mai bine realităţilor de astăzi şi din punct de vedere al nevoilor pe teren, (...) investiţii pe teren, dar şi din punct de vedere al utilizării mai eficiente a bugetului", a explicat Cioloş, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.