Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş s-a enervat rău: 'A fost delăsare'

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş afirmă că în câteva săptămâni secţia de arşi a Spitalului Floreasca din Capitală va începe să funcţioneze. "A fost un fel de delăsare. Nu s-au dus lucrurile până la capăt pentru că s-a finalizat investiţia, dar nu au fost, din câte am înţeles, suficienţi medici pregătiţi sau au fost medici care datorită şi nivelului de salarizare şi a responsabilităţilor pentru că să lucrezi într-o secţie de arşi presupune o responsabilitate mult mai mare decât în orice alt domeniu. (...) A fost o problemă de preluare a acelei secţii de către medici. În momentul de faţă, avem câţiva medici care sunt la un training în străinătate şi urmează să vină în zilele următoare să deschidem această secţie. (...) Eu am înţeles că în câteva săptămâni - am discutat chiar astăzi cu domnul ministru al Sănătăţii - vom avea prima echipă de medici care va veni în urma acestui training şi ar fi în măsură să preia o parte din această secţie, câteva saloane, şi să înceapă să funcţioneze", a spus Cioloş, într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv.

Citeşte şi: Avertisment îngrijorător al lui Dacian Cioloş: Ce spune despre un atac terorist în România

El a susţinut că în acest caz, ca şi în altele domenii, precum infrastructura, lucrurile au fost privite 'secvenţial'. "Nu cred că trebuie să mai copiem modele. Trebuie să ne adaptăm un sistem la nevoile noastre. (...) La nivelul SMURD sistemul este dat ca exemplu altor ţări", a adăugat premierul. Întrebat dacă îl păstrează în echipa guvernamentală pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, Cioloş a răspuns că în situaţia în care va decide remanieri o va face după o analiză aprofundată şi fără discuţii în public. "Dacă voi lua o decizie legată de remaniere o să o fac la momentul respectiv, după o analiză aprofundată, fără alte discuţii preliminare şi aşa mai departe. Am nevoie de o echipă care să lucreze, pentru că nu este o coaliţie de partide care să-şi trimită oameni, este o echipă pe care am format-o eu", a afirmat şeful Executivului. Premierul a susţinut că are discuţii cu toţi liderii partidelor parlamentare, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis, indicând printre temele ce vor fi abordate legea salarizării unitare, reforma administraţiei şi a educaţiei, situaţia bebeluşilor din Argeş.

"Nu pot să spun că au fost reproşuri, au fost discuţii apropo de anumite lucruri care trebuiau făcute, apropo de criza cu bebeluşii la Sănătate sau la Ministerul Justiţiei. Mi-a cerut informaţii legate de ceea ce se întâmplă pentru că una este să ai informaţii doar pe presă care de multe ori sunt distorsionate ori prezentate secvenţial şi alta este să integrezi informaţiile respective", a arătat Cioloş, conform Agerpres.

Vezi şi: Scandal monstru în sport: O atletă, prinsă dopată cu medicamentul Şarapovei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.