Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş verifică intervenţia de la Colectiv: E nemulţumit de ISU şi IGSU

colectiv

Toate institutiile care au intervenit de urgenta in noaptea incendiului de la Clubul Colectiv sunt achetate de Corpul de Control al premierului. Dacian Ciolos a dispus verificari la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, dar si la spitalele care i-au primit si tratat pe raniti. Potrivit unor surse guvernamentale, seful guvernului este nemultumit de activitatea ISU si a IGSU, asa ca in scurt timp vor fi luate masuri pentru imbunatatirea managementului. Acest lucru poate duce inclusiv la schimbarea conducerii.

Raportul corpului de control este aproape finalizat si vine in paralel cu anchetele demarate deja de DNA si Parchetul General. Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "In linii mari, nu rezulta ca a fost cea mai buna interventie care se putea face la acel moment. Nu dam inca un calificativ, pentru ca nu avem inca inchisa aceasta analiza, dar ca se putea mai bine, da, asta rezulta." Pe lista celor de la corpul de control se afla Ministerul de Interne, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Ambulanta Bucuresti, Ministerul Sanatatii, dar si spitalele care i-au primit pe raniti. Premierul a solicitat in decembrie declansarea acestor verificari. Inspectorii sai verifica inclusiv timpii de reactie si de interventie.

Valentin Mircea, seful Corpului de Control: "Cu siguranta, ce pot sa va spune este ca nu a fost cea mai promta interventie. Au fost luati multi, totusi, prin surprindere de acel eveniment. De exemplu, planul rosu putea fi declansant mult mai devreme." Pe partea medicala, Corpul de Control ancheteaza situatia infectiilor intraspitalicesti, dar si de ce sectia de mari arsi de la Floreasca, utilata cu echipament de ultima generatie, nu a putut fi utilizata. Potrivit unor surse guvernamentale, analiza a ajuns, in cele din urma, pe biroul premierului, iar seful guvernului nu este multumit de activitatea ISU si IGSU, anunţă ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.