Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daciana Sârbu cere sprijinul autorităţilor britanice pentru apărarea medicilor români

ponta daciana

Eurodeputata PSD, Daciana Sârbu, cere sprijinul autoritatilor medicale britanice pentru 'apararea medicilor români de atacurile extremistilor din Regatul Unit'.

Potrivit unui comunicat de presa, remis vineri Agerpres, Daciana Sârbu a adresat o scrisoare forurilor medicale britanice si ministrului sanatatii din Regatul Unit, în care, subliniind faptul ca atacurile extremistilor la adresa medicilor români sunt 'incorecte si nemeritate', le solicita acestora 'sa i se alature în demersul de condamnare publica a acestor atacuri si sa ia apararea personalului medical imigrant, printre care se numara si foarte multi români'.
'Ca membra a Parlamentului European, dar si în calitate de cetatean român, sunt mândra de compatriotii mei care muncesc în spitalele si clinicile din tara dvs. si e nedrept ca ei au devenit tinta unor insulte si jigniri. Avem nevoie de ei în România, dar din moment ce optiunea lor este de a munci si trai în alta parte, ei merita sa fie tratati corect si respectati acolo unde se afla', arata eurodeputata Daciana Sârbu, în scrisoarea adresata Asociatiei Medicilor Straini din Marea Britanie (BIDA), Asociatiei Medicale Britanice (BMA) si Consiliului Medical General (GMC), precum si lui Jeremy Hunt, ministrul Sanatatii în cabinetul britanic.
Conform comunicatului de presa citat, Daciana Sârbu reactioneaza astfel 'la mesajele transmise recent de Nigel Farage, liderul partidului extremist UKIP, care a cerut ca toti medicii straini sa fie obligati sa sustina un test de limba engleza fiindca 'nu o vorbesc prea bine' si a afirmat ca este 'scandalos' faptul ca proportia medicilor de origine britanica nu este mai mare si ca 'nu pregatim suficiente asistente si medici la noi în tara''.
'În calitate de cetatean român, si beneficiar al experientei profesionale a medicilor si asistentilor medicali din România, protestez fata de aceste acuzatii, care sunt îndreptate si împotriva medicilor si asistentelor din România care si-au lasat familiile acasa si muncesc neobosit, zi de zi, în tara dvs. Ele se adauga insultelor si atacurilor repetate la care a fost supusa întreaga comunitate româneasca din Marea Britanie în ultimii doi ani. Ca vicepresedinta a Comisiei de Sanatate din PE, va solicit sa luati pozitie în mod public împotriva acestui tip de mesaje ofensatoare si xenofobe, care pot afecta imaginea publica a medicilor imigranti si pot influenta, în mod nedrept, încrederea pacientilor în acestia', afirma Daciana Sârbu, în scrisoarea transmisa forurilor britanice.
Potrivit comunicatului, eurodeputata PSD mai arata, în scrisoarea sa, ca un numar de aproximativ 3000 de medici si asistenti medicali pregatiti în România lucreaza în acest moment în Marea Britanie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.